«Κέρδος μας πάντα οι μικροί»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014

Είναι ο δικός τους άνθρωπος… Τον ξέρουν και τους ξέρει! Ο Δημήτρης Τζομάκας μπορεί να κατάγεται από την Πρέβεζα, ωστόσο εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Κω και συγκεκριμένα του Πυλίου. Ο ίδιος ήταν παρών στην πρώτη ιστορική προπόνηση του Χάρμυλου το 1994 και 20 χρόνια μετά είναι και πάλι… εδώ, στην αγαπημένη του ομάδα, την Α.Ε. Δικαίου. Φέτος, η κωακή ομάδα έκανε την καλύτερη πορεία της ιστορίας της, τερματίζοντας στην 3η θέση του ανδρικού πρωταθλήματος και ήταν αυτή που έκρινε ουσιαστικά τον τίτλο, κερδίζοντας στην «τέντα» τον Διαγόρα. Ο πρωτομάστορας των επιτυχιών της Α.Ε. Δικαίου, Δημήτρης Τζομάκας μίλησε για την πορεία όλων των τμημάτων της ομάδας του. Ιδού:

-Πόσο ικανοποιημένοι είστε από την παρουσία σας τη φετινή χρονιά;

«Θεωρώ ότι τα πήγαμε πολύ καλά και θα έλεγα ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Ήταν μία πολύ καλή χρονιά για μας. Τα παιδιά δούλεψαν σκληρά στις προπονήσεις παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν κυρίως λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων τους».

-Ξεκινώντας τη φετινή σεζόν με το ανδρικό τμήμα, τι στόχους είχατε θέσει;

«Ο αρχικός μας στόχος ήταν να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι το ταβάνι μας φέτος ήταν η πρώτη θέση. Δεν τα καταφέραμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σκύβουμε το κεφάλι και δεν απογοητευόμαστε. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα ήταν αμφίρροπο και οι ισορροπίες λεπτές».

-Η άποψη σας για το επίπεδο του φετινού ανδρικού πρωταθλήματος;

«Η δεύτερη φάση ήταν έτσι όπως θα έπρεπε να είναι το πρωτάθλημα και θέλω να καταθέσω ότι είμαι υπέρ της δημιουργίας δύο κατηγοριών. Το επίπεδο της β’ φάσης ήταν ότι καλύτερο τα τελευταία χρόνια και διεξήχθησαν σπουδαία παιχνίδια τα οποία κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Νομίζω ότι δίκαια στέφθηκαν πρωταθλητές Δωδεκανήσου οι Άγιοι Θεόδωροι Αρχαγγέλου και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Εύχομαι να τα καταφέρουν στα μπαράζ ανόδου και να έχουμε ξανά μία ομάδα στη Γ’ Εθνική».

-Είστε πάντως από τους προπονητές που δίνουν χρόνο συμμετοχής στους μικρούς αθλητές…

«Πάντα αυτός ήταν ο στόχος μου ως προπονητής. Με πρεσβεύει απόλυτα το γεγονός να παίζουν οι μικροί και να μαθαίνουν δίπλα στους μεγάλους. Εμείς φέτος ρίξαμε στα βαθιά δύο ταλαντούχα παιδιά, τον Χατζηφιλίππου και τον Λάμπρου και είμαι σίγουρος ότι τη νέα χρονιά θα κερδίσουν ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

-Ανέκαθεν πάντως η Α.Ε. Δικαίου ήταν από τις ομάδες που έδιναν βάρος στα τμήματα υποδομής…

«Μα, αυτό είναι το μεγάλο κέρδος μας. Φέτος δώσαμε με υποσχετική τον Μιχάλη Δρόσο στο Διαγόρα, ο οποίος απέδειξε ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί και να κολυμπήσει στα βαθιά. Διαχρονικά, η Α.Ε. Δικαίου πάντα ‘’έβγαζε’’ καλούς αθλητές και για το μέγεθος του νησιού, πιστεύω ότι γίνεται καλή δουλειά στις υποδομές».

-Να μιλήσουμε και για τη φετινή πορεία των τμημάτων υποδομής… Θέλω να κάνετε έναν μικρό απολογισμό…

«Θεωρώ ότι ήταν γενικότερα μία καλή χρονιά για μας…Είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία όλων των τμημάτων. Φέτος το βάρος για μας ήταν μεγάλο, αφού ήμασταν ουσιαστικά δύο προπονητές σε όλα τα τμήματα. Με τη βοήθεια του Γιώργου Χατζηγιακουμή τα πήγαμε καλά, αν και ήταν αρκετά κουραστική η χρονιά. Οι ακαδημίες και τα τμήματα υποδομής μας στο Ζηπάρι και το Πυλί αριθμούν περισσότερα από 100 παιδιά, ηλικίας από 7 έως 19 ετών. Το μεγάλο μας πρόβλημα πάντως ήταν η έλλειψη ενός κλειστού γυμναστηρίου. Δεν είναι και ότι καλύτερο να κάνεις προπόνηση με κρύο και άσχημες καιρικές συνθήκες. Όταν έβρεχε αναγκαστικά χάναμε τις προπονήσεις κι αυτό δεν είναι καλό όταν λειτουργείς με πλάνο και προγραμματισμό».

-Πως ήταν φέτος η συνεργασία με τη διοίκηση;

«Πάντα είναι άψογη, δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Ήταν πάντα κοντά στα παιδιά και σε όλους τους αθλητές. Το σημαντικό είναι ότι πάνω απ’ όλα δεν είναι συνεργασία διοίκησης- προπονητή, αλλά συνεννόηση μεταξύ φίλων. Κάποια από τα μέλη της διοίκησης τα είχα και ως αθλητές στην ομάδα. Αυτή είναι μία ακόμη επιτυχία μας. Δεν βγάζουμε μόνο αθλητές, αλλά φιλάθλους και διοικούντες».

Πηγή: 12sports.gr 

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.