Προχωράει άμεσα η δημοπράτηση κλειστού γηπέδου μπάσκετ στο Πυλί

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Ένα όνειρο δεκαετιών για την τοπική κοινωνία του Πυλίου, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης από το Δήμο της Κω. 

Το υφιστάμενο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου, θα μετατραπεί σε κλειστό, με την κάλυψη επιφάνειας περίπου 1200μ2.

Σε ένα αθλητικό περιβάλλον όπου το μπάσκετ γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια, οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις θα συμβάλλουν περαιτέρω στην ανάπτυξη του, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να αναπτυχθούν τα τμήματα των παίδων και των εφήβων, που για τη Δημοτική Αρχή αποτελούν το μεγάλο ζητούμενο.

Στη συνάντηση που είχε χθες βράδυ ο Αντιδήμαρχος χρηματοδοτούμενων και αναπτυξιακών έργων, κ. Θεοδόσης Νικηταράς, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Δικαίου, ενημερώθηκαν τα μέλη του για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι και τη δημοπράτηση του έργου. 

Ο κ. Νικηταράς ανακοίνωσε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη, κ. Μαχαιρίδη, συμφωνήθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη χρηματοδότηση, με το ποσό των 200.000 €. 

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Κω θα υπογράψει με την Περιφέρεια σχετική προγραμματική σύμβαση.

Ήδη έχει εγκριθεί η μελέτη από την αρχαιολογική υπηρεσία, και δρομολογούνται πλέον οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου. 

Περαιτέρω στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι η χωροθέτηση αντίστοιχων κλειστών εγκαταστάσεων στα όρια του τέως Δήμου Ηρακλειδών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.