Επιτέλους (εκτός απροόπτου)… ξεκινάμε

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Επιτέλους βρέθηκε λύση... Μετά από δύο ώρες διαβουλεύσεων και... διχογνωμίας, πάρθηκε η οριστική απόφαση και το Σαββατοκύριακο ξεκινάει το ανδρικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Η ισοπαλία στη ψηφοφορία (7-7 και λευκό ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος) παραλίγο να οδηγήσει στο αδιέξοδο, ωστόσο έστω και την ύστατη στιγμή βρέθηκε λύση. Οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα πάρουν τα εισιτήρια για τη β' φάση του πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί με το σύστημα πουλ (όλοι με όλους) και ο πρώτος θα αναδειχθεί πρωταθλητής Δωδεκανήσου. Ουσιαστικά χαμένη είναι η ομάδα που θα τερματίσει τέταρτη στη Ρόδο και κερδισμένη η τρίτη στον όμιλο του βορείου συγκροτήματος.

Υπέρ της αρχικής προκήρυξης ψήφισαν οι: Α.Σ.Κ. Ιβίσκος, Ζέφυρος, Ελπίδα Πεταλούδων, Άγιοι Θεόδωροι Αρχαγγέλου, Ήλιος Ιαλυσού, Δ.Α.Ν.Σ. Δωριεύς και Φοίβος Κω.

Κατά της αρχικής προκήρυξης και υπέρ των νησιών ψήφισαν οι: Ιπποκράτης Κω, Α.Ε. Δικαίου, Ηρακλής 2000, Αίολος Κεφάλου, Γ.Σ. Διαγόρας, Ε.Α. Καλύμνου και ο Α.Ο. Παντηλιακός

Λευκό ψήφισε ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος

Από τη στιγμή που προέκυψε ισοπαλία έπρεπε να βρεθεί λύση από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου. Η πρόταση του Στάμου Καράβα ήταν να γίνει νέος όμιλος με πέντε ομάδες (3+2), αλλά τελικά αποφασίστηκε η δεύτερη πρόταση των σωματείων της Κω. Έτσι το Σαββατοκύριακο θα έχουμε τζάμπολ... Όπως είναι εύλογο, μεγάλη κερδισμένη είναι η ομάδα που θα τερματίσει τρίτη στην Κω και μεγάλη χαμένη η τέταρτη στη Ρόδο, από τη στιγμή μάλιστα που ο όμιλος Ρόδου αναμένεται να είναι πιο ανταγωνιστικός.

Πηγή: www.12soccer.gr

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.