Ζητούν «αλλαγή» για οικονομικούς λόγους

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Την αλλαγή της διεξαγωγής του πρωταθλήματος ζήτησαν με επιστολή της τα σωματεία του Βορείου συγκροτήματος (Ιπποκράτης Κω, Α.Ε. Δικαίου, Ηρακλής 2000, Αίολος Κεφάλου, Φοίβος Κω και Ε.Α. Καλύμνου) που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας μπάσκετ στον όμιλο νήσων.

Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός αφού σε αντίθεση με τα όσα γνώριζαν μέχρι και πριν μερικές ημέρες οι ομάδες του βορείου συγκροτήματος, άλλαξε η πολιτική της Blue Star προς τα σωματεία και από εκεί που ήξεραν ότι θα μπορούν να μετακινηθούν με 50% έκπτωση, πλέον η έκπτωση είναι 30%. Αν υπολογίσουμε και σε αυτό το γεγονός ότι μιλάμε για ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν και άλλες φορές στην Ρόδο, με τα υπόλοιπα τμήματα τους, τότε είναι λογικό να ζητούν αυτήν την αλλαγή στην τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Να γίνει όπως πέρυσι

Το αίτημα των ομάδων ουσιαστικά είναι να γίνει το πρωτάθλημα όπως πέρυσι. Δηλαδή να περάσουν οι 4 πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο στα πλέι-οφ και στην συνέχεια να παίξουν ο 1ος με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο και οι ομάδες που θα πάρουν δύο νίκες θα περάσουν στον τελικό, στην Ρόδο και στον Όμιλο νήσων αντίστοιχα. Από το κάθε ζευγάρι θα προκύψει ο «νικητής» του κάθε ομίλου ο οποίος θα παίξει με τον άλλο νικητή για να βγει ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου που θα διεκδικήσει την άνοδο στην Γ' Εθνική. Η έδρα όπως και πέρυσι θα προκύψει από κλήρωση και στην συνέχεια πρωταθλήτρια ομάδα θα είναι όποια έχει την καλύτερη διαφορά πόντων, ή πάρει δύο νίκες.

Πιο ανταγωνιστική αλλά με περισσότερα έξοδα η αρχική προκήρυξη

Οι ομάδες (εάν είναι λιγότερες από 10 στη Ρόδο) θα αγωνιστούν σε δύο (2) ομίλους (ένα όμιλο Ρόδου και ένα όμιλο Νήσων) Στον όμιλο Νήσων θα συμμετέχουν οι ομάδες Ιπποκράτης Κω, Α.Ε. Δικαίου, Αίολος Κεφάλου, Ηρακλής 2000, Φοίβος Κω και Ε.Α. Καλύμνου. Σε κάθε όμιλο οι ομάδες θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε δύο (2) γύρους και στο τέλος θα καταρτισθεί η βαθμολογία του κάθε ομίλου .

Στη β' φάση, οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες του ομίλου Ρόδου και οι δύο (2) πρώτες ομάδες του ομίλου Νήσων θα αγωνισθούν μεταξύ τους σ' ένα νέο πρωτάθλημα σε δύο (2) γύρους και στο τέλος θα καταρτισθεί η βαθμολογία. Πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου θα είναι η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας. Η πρωταθλήτρια θα λάβει μέρος στο ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία , που σύμφωνα με την Γενική Προκήρυξη της ΕΟΚ θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 19/6 – 23/6/2013.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.