Οι μεταγραφές της Α' κατηγορίας

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

ippokratis-aedikaio2012-newlogo

Ο Ιπποκράτης Κω αναδεικνύεται- μέχρι στιγμής- σε πρωταθλητή των μεταγραφών, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας. Η ομάδα του Δημήτρη Δρόσου έκανε τη μεγάλη έκπληξη με την απόκτηση του Γιώργου Σκούφη, ενώ πολύ καλός παίκτης είναι και ο Γιώργος Βλουτής. Εφόσον οι Κώοι αποκτήσουν και τον Παναγιώτη Μαλλιούρα, τότε δικαιωματικά θα αποτελέσουν το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου Α.Σ.Κ. Ιβίσκος έκανε ουσιαστικά μία κίνηση αποκτώντας τον Γιώργο Καραγιάννη, ενώ θα κρατήσει όλο το βασικό κορμό, με τον οποίο πήρε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα. Από κει και πέρα ιδιαίτερα ενισχυμένος θα είναι ο Ζέφυρος, που πήρε ικανούς και έμπειρους αθλητές από το τοπικό πρωτάθλημα, ενώ η Ελπίδα Πεταλούδων έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής μόνο το Γιώργο Πολίτη. Εφόσον η ομάδα της Κρεμαστής διατηρήσει το ίδιο ρόστερ και δεν έχει απώλειες, με την προσθήκη του έμπειρου πόιντ-γκαρντ αναμένεται να είναι και πάλι ανταγωνιστική. Από κει και πέρα ο Ήλιος Ιαλυσού, η Α.Ε. Δικαίου και ο Αίολος Κεφάλου δεν έχουν κάνει μεταγραφές μέχρι στιγμής, ενώ «ερωτηματικό» αποτελούν οι «νεοσύστατοι» Άγιοι Θεόδωροι Αρχαγγέλου.

Ο Δ.Α.Ν.Σ. Δωριεύς εφόσον δεν ενισχυθεί θα κινηθεί σε χαμηλές πτήσεις, όπως και πέρσι, ενώ ο Ηρακλής 2000 θέλει να αποκτήσει το Μανώλη Μαυρομάτη, που ανήκει στον Ιπποκράτη. Ο Φοίβος Κω αναμένεται να είναι η πιο αδύναμη ομάδα στον όμιλο νήσων, ενώ ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος θα συμμετάσχει στο ανδρικό πρωτάθλημα μόνο με έφηβους αθλητές και δεν θα έχει ιδιαίτερους στόχους στην Α' Κατηγορία. Όσον αφορά στον Παντηλιακό, δεν αναμένεται να έχει πολλές αλλαγές με πέρσι (πήρε τον 39χρονο Χριστόφορο Γιαννακόπουλο), αν και γίνεται μία προσπάθεια για την ενίσχυση της ομάδας. Εκ πρώτης όψεως και εφόσον δεν αλλάξει κάτι ή δεν γίνουν ορισμένες «συνταρακτικές» κινήσεις, ο Ιπποκράτης Κω και ο Α.Σ.Κ. Ιβίσκος θα ξεκινήσουν από θέση ισχύος, ενώ αρκετά δυνατή θα είναι η Ελπίδα Πεταλούδων.

Βέβαια είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, γιατί οι ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τις μετεγγραφικές τους κινήσεις. Άλλωστε υπάρχει πάντα το σενάριο να παίξει στη Γ' Εθνική ο Α.Σ.Κ. Ιβίσκος, οπότε θα αλλάξουν τα δεδομένα, γιατί ενδεχομένως να μείνουν ελεύθεροι ορισμένοι αθλητές από την ομάδα της Ανάληψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον ο Α.Σ.Κ. Ιβίσκος παραμείνει στο τοπικό πρωτάθλημα και δεν συμμετάσχουν η Ε.Α. Καλύμνου και ο Α.Ο. Σύμης, η Α' Κατηγορία θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 13 ομάδων. Οι οκτώ θα παίξουν στον ενιαίο όμιλο Ρόδου και οι πέντε στα νησιά. Σε σχέση με πέρσι από τον όμιλο Ρόδου αποχώρησαν η Καλλιθέα και το Κολλέγιο Ρόδου, ενώ την πρώτη τους εμφάνιση θα κάνουν οι Άγιοι Θεόδωροι Αρχαγγέλου, καθώς και οι έφηβοι του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος. Στον όμιλο νήσων θα συμμετάσχει ο Φοίβος Κω, δύσκολα όμως η Ε.Α. Καλύμνου.

ΠΟΙΟΥΣ ΠΗΡΑΝ

Α.Σ.Κ. ΙΒΙΣΚΟΣ: Γιώργος Καραγιάννης (από Κολλέγιο Ρόδου), Αλέξανδρος- Πάικος Βραχνός

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ: Γιώργος Σκούφης (από Δόξα Λευκάδας), Γιώργος Βλουτής (από Ηλιούπολη), Ζαφείρης Δρόσος (επέστρεψε), Παναγιώτης Μαλλιούρας (;)

ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ: Γιώργος Πολίτης (από Καλλιθέα)

ΖΕΦΥΡΟΣ: Νίκος Σπανουδάκης (από Καλλιθέα), Νίκος Ηλιού (από Καλλιθέα), Άγγελος Μαρινάκης (από Κολλέγιο), Μιχάλης Αγαπητός (από Κολλέγιο), Στράτος Σιταράς (;)

Δ.Α.Ν.Σ. ΔΩΡΙΕΥΣ: Περικλής Ποζιόπουλος (;)

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Σωτήρης Λαμπρόπουλος (;), Μάριος Πλατέλλας (;) +νέο ρόστερ

Α.Ο. ΠΑΝΤΗΛΙΑΚΟΣ: Χριστόφορος Γιαννακόπουλος (ελεύθερος), Βίκτωρ Τσιβερδής (νέος αθλητής)

ΗΡΑΚΛΗΣ 2000: Μανώλης Μαυρομάτης (;)

ΗΛΙΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ- Α.Ε. ΔΙΚΑΙΟΥ- ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥ: -

Γ.Α.Σ. ΙΑΛΥΣΟΣ: Εφηβικό ρόστερ

ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ: Νέο ρόστερ

Πηγή:www.12soccer.gr

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.