Βγάζει μεγάλα ταλέντα η Κως...

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 02 Αυγούστου 2011

anthixatzellas

Είναι πράγματι αξιοσημείωτο... Τα τελευταία χρόνια η Κως εκτός από μεγάλη «μπασκετομάνα» είναι μία αστείρευτη πηγή ταλέντων, αφού έχει αναδείξει αθλητές και αθλήτριες, που αγωνίζονται με το εθνόσημο στο στήθος. Αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί, από την άποψη ότι στα σωματεία του νησιού γίνεται πραγματικά πολύ καλή δουλειά. Για παράδειγμα αυτή την εποχή η Κως διαθέτει τρία παιδιά, τα οποία αγωνίζονται με τις φανέλες διαφορετικών Εθνικών ομάδων.

Η Ανθή Χατζηγιακουμή αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ... Στα 18 της χρόνια (γεννηθείσα το 1993) έχει περάσει απ' όλα τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων. Ξεκίνησε με την Εθνική κορασίδων και φέτος παίζει στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των Νέων Γυναικών αλλά και των Νεανίδων. Μάλιστα κλήθηκε και στην Εθνική Γυναικών, από την 12άδα της οποίας «κόπηκε» φυσιολογικά λόγω ηλικίας. Η Ανθή αναδείχθηκε από τα «μικρά» τμήματα της Α.Ε. Δικαίου και τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με απόλυτη επιτυχία στην Α1, με τη φανέλα των Εσπερίδων.

Ο Κώστας Κεφάλας ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στις ακαδημίες του Ιπποκράτη Κω, πλέον αγωνίζεται στον Α.Σ.Ε. Δούκα και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής ομάδας παίδων, που αυτό τον καιρό βρίσκεται στη Τσεχία για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο 16χρονος αθλητής (γεννηθείς το 1995) έκανε το μεγάλο άλμα από μικρός και μετακόμισε στην Αθήνα για λογαριασμό των εκπαιδευτηρίων, ενώ από την προσεχή χρονιά αναμένεται να συμμετάσχει και στις υποχρεώσεις της ανδρικής ομάδας. Ο Κεφάλας ήταν στέλεχος και της μικτής Δωδεκανήσου, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον του... κλείνει το μάτι.

Η Βικτώρια Γούναρη συμμετείχε στην Εθνική παγκορασίδων και τώρα στην Εθνική Κορασίδων. Σε λίγες μέρες θα ταξιδέψει με την «επίσημη αγαπημένη» στην Ιταλία και αποτελεί ακόμη ένα μεγάλο στοίχημα για το κωακό μπάσκετ. Αγωνίζεται από μικρή στον Ιπποκράτη Κω, με τον οποίο γεύθηκε τη χαρά της ανόδου στην Α2 Κατηγορία. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως σε λίγο καιρό θα κάνει- όπως και η Χατζηγιακουμή- μία μεγάλη μεταγραφή σε αθηναϊκή ομάδα.

Αν στα τρία αυτά παιδιά προσθέσουμε παλαιότερα, τόσο την Κατερίνα Καλλέργη αλλά και τον Νίκο Παπανικολάου, βγαίνει κάλλιστα το συμπέρασμα ότι στην Κω γίνεται πολύ καλή δουλειά. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν τους προπονητές και τις ομάδες, που πιστεύουν πολύ στην ανάπτυξη του μπάσκετ.

Μάκης Δούβαλης

πηγή: www.12soccer.gr

 

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.