Επιστολή-απάντηση του κ.Ζωίδη προς τον κ.Δρόσο

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

aedikaiou sima

Mε μεγάλη μου έκπληξη διάβασα στο 12soccer.gr δηλώσεις του προέδρου του Α.Σ. Ιπποκράτη Κω κ. Δρόσου Δημήτρη με τίτλο «Σεβόμαστε του θεσμούς¨.

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ούτε ο κ. Δρόσος ούτε και κανείς άλλος. Οι δηλώσεις περί σεβασμού των θεσμών από τον ίδιο και όχι από τα άλλα σωματεία είναι απαράδεκτες και τον παρακαλώ να ανακαλέσει.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας τώρα να πούμε δύο πράγματα.

Στη συνάντηση της τοπικής επιτροπής με τα σωματεία στις 17 Ιουλίου ( ημερομηνία που από κοινού είχαμε ζητήσει από την Τ.Ε με τον κ. Δρόσο και δε γνωρίζω γιατί δεν παραβρέθηκε.) συζητήθηκε ανάμεσα στα άλλα και το θέμα της διαιτησίας.. Ο πρόεδρος της Τ.Ε κ. Καράβας και ο πρόεδρος του συνδέσμου Διαιτητών Δωδεκανήσου κ. Ξανθός πρότειναν και εμείς συμφωνήσαμε τα παρακάτω:

Να υπάρχουν δύο διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια.

Στα play –off του ανδρικού πρωταθλήματος και στα Final four να σφυρίζουν αξιολογημένοι διαιτητές.

Τα έξοδα διαιτησίας να καλύπτονται από την τοπική επιτροπή.

Υπάρχει η δυνατότητα να μετακινηθεί διαιτητής από τη Ρόδο και να σφυρίξει, αν παραστεί ανάγκη, σε παιχνίδια της κανονικής περιόδου, μόνο αν συμφωνήσουν και τα δύο αγωνιζόμενα σωματεία και καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης του.

 

Δεν ξέρω που διαφωνεί ο κ. Δρόσος με τα παραπάνω, πάντως αυτές ήταν οι κοινές θέσεις όλων των σωματείων του βορείου συγκροτήματος .

Με κουβέντες που σκοπό έχουν να χαϊδέψουν αυτιά και να δημιουργήσουν εντυπώσεις χωρίς περιεχόμενο, σίγουρα δεν υπηρετούμε τους θεσμούς και δεν προσφέρουμε υπηρεσίες στο δωδεκανησιακό μπάσκετ.

Εμείς ως ΑΕ Δικαίου υπηρετούμε με συνέπεια τους θεσμούς όλα τα χρονιά της λειτουργίας μας και αυτό θα εξακολουθήσουμε πιστά να τηρούμε. Θεωρούμε το λιγότερο ατυχείς τις δηλώσεις του κ. Δρόσου και καλό θα ήταν για το συμφέρον του Τοπικού Μπάσκετ να τις ανακαλέσει.

 

Με τιμή

 

Ο Πρόεδρος της Α.Ε. Δικαίου

Ζωίδης Βησσαρίων

 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ.Δρόσος με δηλώσεις του στο 12soccer.gr

Αντίθετος με τα όσα υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των σωματείων της Κω (Βησσαρίων Ζωίδης της Α.Ε. Δικαίου και Νίκος Ιερομνήμων του Ηρακλή 2000), είναι ο πρόεδρος του Ιπποκράτη Δημήτρης Δρόσος. Να θυμίσουμε ότι οι εκπρόσωποι της Α.Ε.Δ. και του Ηρακλή 2000 ζήτησαν την παρουσία Ρόδιων διαιτητών τουλάχιστον στα πλέι-οφ του ανδρικού πρωταθλήματος, καλύπτοντας από κοινού οι ομάδες της Κω, τα έξοδα τους. Η άποψη του Δημήτρη Δρόσου όμως είναι διαφορετική: «Εμείς σεβόμαστε όλους τους Κώους διαιτητές. Δεν μπαίνουμε σ’ αυτή τη διαδικασία. Κάτι τέτοιο είναι προσβλητικό για τους θεσμούς και εμείς τους σεβόμαστε», αρκέστηκε να πει ο πρόεδρος του Ιπποκράτη.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.