«Όταν μιλάει το γήπεδο, δεν έχεις να πεις τίποτα»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διεθνή Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022

Μοναδική παρηγοριά το Europa League για την Ατλέτικο, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να μιλά στη συνέντευξη τύπου για όλους και για όλα. Αναφέρθηκε στο Champions και το Europa League, αλλά και στο πρόσωπο του Ζοάο Φέλιξ.

Αναλυτικά τα λόγια του τεχνικού των Μαδριλένων: 

«Το σημαντικό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε μας συμβεί, ανά πάσα στιγμή. Το όνειρό μου είναι να συνεχίσω να δουλεύω στον σύλλογο. Να είμαι ξανά στο Champions League την επόμενη σεζόν. Είναι αυτό που θέτουμε ως στόχο όποτε ξεκινάμε. Μην απομακρύνεστε από αυτό που πάντα αναζητούσαμε, το “παιχνίδι με παιχνίδι”. Για να φτάσουμε σε αυτό που σχολιάζετε, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος»

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Europa League: «Με έμαθαν από παιδί να αγωνίζομαι πάντα, αύριο έχουμε μια πραγματικότητα που μας περιμένει, την ευκαιρία, την πιθανότητα του Europa League, για αυτό προετοιμαζόμαστε, να είσαι δυνατός, να το οραματιστείς και να το αγαπήσεις. Έχουμε μείνει εκτός, αλλά έχουμε την ευκαιρία του Europa League.

Για τον αποκλεισμό: «Με ενοχλεί περισσότερο για όλους τους ανθρώπους που εργάζονται γύρω από όλη αυτή την αναζήτηση που πετυχαίνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Για να μην αναφέρω τα αγόρια. Δεν είμαστε στο Champions League. Από αγωνιστική πλευρά, δεν υπάρχει τίποτα για να παραπονεθώ. Από παιδί με προετοίμαζαν να αγωνιστώ, από παιδί ξέρω ότι μπορείς να χάσεις, ότι είναι πιο όμορφο να κερδίζεις, δεν έχω καμία αμφιβολία».

«Πίσω στον τέταρτο χρόνο λέγαμε το ίδιο πράγμα. Όταν μπήκαμε στην πρώτη πανδημία και ήμασταν έκτοι, παιχνίδια μακριά από το να φτάσουμε σε μια θέση, πολύ δύσκολα, αλλά μετά από δουλειά πολλών ανθρώπων έγινε. Και ήρθε η επόμενη σεζόν, όταν φαινόταν ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, ότι θα πέσουμε, αλλά δεν πέσαμε.

Η περσινή σεζόν ήταν επίσης πολύ ασυνήθιστη και, κυρίως, με την υποστήριξη του συλλόγου που μας έδωσε δύναμη στην πιο σημαντική στιγμή της χρονιάς. Ήμασταν όλοι μαζί όπως πρέπει να είμαστε για να φτάσουμε τον στόχο. Είμαστε εκτός Champions League, μας πονάει. Με ενοχλεί περισσότερο λόγω της ευθύνης που έχουμε από την πλευρά πολλών ανθρώπων, αλλά είναι πραγματικότητα και δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στην πραγματικότητα. Είναι αυτή που έχουμε σήμερα, σας καλώ να είμαστε μαζί, δυνατοί, να δείξουμε αυτό που νιώθουμε στο γήπεδο και όχι με τόσα λόγια»

Τι πρέπει να βελτιωθεί άμεσα: «Από το ματς με τη Σεβίλλη έχουμε αρχίσει να έχουμε μια αρκετά σταθερή πορεία μέσα σε αυτό που μας επιτρέπει το παιχνίδι μας και αυτό που ψάχνουμε. Τα αγόρια μας το έχουν αναπτύξει με τον καλύτερο τρόπο. Δεν το κάναμε με τέτοια δύναμη στην έδρα μας, πέρα ​​από ένα χαμένο πέναλτι. Μας βοηθά να βλέπουμε ότι υπάρχουν πράγματα να βελτιωθούν, αλλά πιστεύω στην ομάδα και εμπιστεύομαι τους παίκτες μου. Και τους το λέω συνέχεια. Ξέρω ότι έχουμε καλή ομάδα, έχουμε υπομονή και ξέρουμε πώς να αντέχουμε τα χτυπήματα. Και όταν κάποιος επιβεβαιώνει τον εαυτό του εκεί στο ρινγκ, τότε ένας από τους άλλους τον αγγίζει».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος χρειάζεται αποτελέσματα και όταν μαλώνουμε με τα στυλ και τις συζητήσεις που εμφανίζονται στο ποδόσφαιρο, ο κόσμος θέλει να κερδίζει η ομάδα του. Από τη στιγμή που η ομάδα δεν κερδίζει, είστε ειδικοί για να ανοίξετε τη συζήτηση».

Για τους Μοράτα, Κοντογκμπιά και Ζοάο Φέλιξ: «Ο Αλβάρο και ο Κοντογκμπιά ήθελαν να είναι εκεί, ζήτησαν να έρθουν να δουν αύριο πώς θα σηκωθούν. Όλα τα παιχνίδια που έχουμε, όλες οι ομάδες, ο προπονητής της Πόρτο έχει ήδη πει σήμερα το πρωί, τις δυσκολίες που έχουμε να τους προετοιμάσουμε περισσότερο με θεωρία παρά πρακτική γιατί δύσκολα προπονούμαστε. Αύριο πρέπει να πάρουμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Αν ο Ζοάο πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, ας είναι ο ποδοσφαιριστής που ήταν σε αυτά τα 30 λεπτά και όταν μιλάει το γήπεδο, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.