«Στο Εuro ήμασταν όλοι Άγγλοι, μετά το χαμένο πέναλτι ήμασταν μαύροι»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διεθνή Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022

Ενας χρόνος πέρασε από το Euro, με τους παίκτες της Αγγλίας να μην μπορούν να βγάλουν από το μυαλό τους τα όσα συνέβησαν.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ μίλησε για τον χαμένο τελικό με την Ιταλία, εστιάζοντας στις εμετικές και ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε ο ίδιος και οι μαύροι παίκτες των «τριών λιονταριών».

Ο νεαρός άσος της Ντόρτμουντ βγήκε μπροστά, μιλώντας ανοιχτά για τον ρατσισμό που έχει βιώσει στο ποδόσφαιρο.

«Κοιτάς την πορεία μας μέχρι τον τελικό και νιώθεις ότι όλη η χώρα έχει ενωθεί. Και μετά από τη στιγμή που χάνει ο άλλος το πέναλτι, σταματά να είναι Άγγλος και γίνεται μαύρος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπέλινγχαμ για να συνεχίσει:

Ο καθένας μπορεί να χάσει ένα πέναλτι. Ο καθένας μπορεί να κάνει ένα λάθος στη δουλειά του. Αλλά το να κρίνονται με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να μην συμβαίνει ποτέ. Είναι άνθρωποι».

Για την αντίδραση της Ντόρτμουντ: «Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, μετά από έναν αγώνα θα λάβω κι ένα ρατσιστικό μήνυμα στο inbox μου στο Instagram. Δεν υπάρχει ούτε μία δουλειά για την οποία αξίζει κάποιος να τον κρίνουν ρατσιστικά.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που μου συνέβη να δεχθώ μια μεγάλη μερίδα τέτοιων μηνυμάτων. Ο σύλλογός μου έβαλε αμέσως κάποιον να μου στείλει μήνυμα και να δει αν είμαι καλά, το εκτίμησα πολύ. Είχα συμπαίκτες και μέλη της οικογένειάς μου που με στήριξαν».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.