"Ήμουν άτυχος σε ένα τυχερό μέρος"

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διεθνή Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022

Για όλους και για όλα μίλησε σε συνέντευξή του στο BBC o νεοαποκτηθείς άσος της Μπρέντφορντ, Κρίστιαν Έρικσεν.

Ο Δανός άσος παραδέχθηκε πως είναι θαύμα που μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του με την Μπρέντφορντ, μετά την κατάρρευσή του στη διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα της Δανίας στο Euro 2020, το περασμένο καλοκαίρι. Και εν συνεχεία έσπευσε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς όλους.

«Το πρώτο πράγμα είναι να δείξουμε ευγνωμοσύνη», είπε ο Έρικσεν στο BBC Sport και συνέχισε: «Στους ανθρώπους γύρω μου, τους συμπαίκτες, τους γιατρούς που έτρεξαν να μου προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο γήπεδο, τους γιατρούς της ομάδας και τους συνεργάτες τους και μετά στο νοσοκομείο, που έκαναν τα πάντα.

Έπειτα όλα τα μηνύματα από τους ανθρώπους που μου έδειξαν την υποστήριξή τους, σε μένα και σε όσα πέρασε η οικογένειά μου. Ήταν πραγματικά υπέροχο να βλέπω όλα τα μηνύματα ευγνωμοσύνης.

Είμαι πολύ τυχερός και τους το έχω πει πρόσωπο με πρόσωπο, είμαι πολύ χαρούμενος για ό,τι έκαναν, αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ», είπε ο Δανός άσος και πρόσθεσε: «Ήμουν άτυχος σε ένα τυχερό μέρος. Δεν περίμενα να το περάσει κάποιος, ποτέ δεν πίστευα ότι θα μου συνέβαινε αυτό που μου συνέβη, αλλά στο μέρος που έγιναν όλα ήμουν τυχερός με τους ανθρώπους γύρω μου να ενεργούν τόσο γρήγορα. Πραγματικά νιώθω ευγνώμων που οι γιατροί ήταν σε εκείνο το μέρος.»

Ο Έρικσεν παραδέχθηκε ότι επιθυμία του να επιστρέψει στην «κανονικότητα» και η επιστροφή στο πρωτάθλημα της Premier League είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτόν τον στόχο.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν με "έριξε" κάτω αυτό που συνέβη», τόνισε αναφερόμενος στην ψυχική του κατάσταση μετά το περιστατικό. «Ήμουν πραγματικά αποφασισμένος να προχωρήσω βήμα-βήμα με το σχέδιο που κάναμε με τον γιατρό από την εποχή της διάγνωσής μου και τις διάφορες φάσεις που έπρεπε να περάσω για να τα δοκιμάσω όλα.

Η οικογένειά μου γνώριζε ότι ήθελα να επιστρέψω και να πάρω το πράσινο φως αν ήταν δυνατό, αλλά ήξεραν επίσης πως αν συνέβαινε κάτι χειρότερο στη συνέχεια, τότε δεν θα συνέχιζα. Αγαπώ την οικογένειά μου και την υποστήριξή τους, για τα όσα περνούν τώρα και αυτά που πέρασαν πριν».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.