Βρήκε ιδιοκτήτη και παραμένει στη Serie A η Σαλερνιτάνα

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διεθνή Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2022

Ανατροπή στο φινάλε! Η Σαλερνιτάνα λίγο πριν την εκπνοή της διορίας (1/1) βρήκε νέο αγοραστή και παρέμεινε στο φετινό πρωτάθλημα της Serie A.

Πάμε να τα πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Ο ιταλικός σύλλογος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου παρέμενε στα χέρια του Λοτίλο και του κουνιάδου του, Μάρκο Μετσαρόμα. Η συγκεκριμένη διοίκηση όμως είχε χαρακτηριστεί προσωρινή λόγω της προεδρικής θέσης που κατέχει ο Λοτίλο στη Λάτσιο.

Αυτό ερχόταν σε αντίθεση με τους εσωτερικούς κανονισμούς της Serie A που απαγορεύουν την ανάμειξη παράγοντα σε δύο ομάδες της ίδιας κατηγορίας.

Η υπόθεση λοιπόν ήταν ξεκάθαρη. Αν η Σαλερνιτάνα δεν έβρισκε νέο ιδιοκτήτη μέχρι την πρώτη μέρα του χρόνου, θα διαγραφόταν οριστικά από το πρωτάθλημα.

Κάτι που αποφεύχθηκε οριακά την τελευταία στιγμή, αφού λίγα λεπτά πριν από την Πρωτοχρονιά μετά από ένα γραφειοκρατικό θρίλερ, ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του συλλόγου στον Ντανίλο Ιερβολίνο έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Μπορεί πάντως η Σαλερνιτάνα να έμεινε στην μεγάλη κατηγορία, αλλά όντας ουραγός της βαθμολογίας με οκτώ βαθμούς, αναζητά ένα θαύμα προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή της, στη Serie A και τη νέα σεζόν.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.