Στα 830 εκ. ευρώ η ανακαίνιση του «Μπερναμπέου»;

Σαρρής Σουλειμάν Σαρρής Σουλειμάν Διεθνή Δημοσιεύτηκε πριν 11 μέρες

Τα έξοδα αυξάνονται για το νέο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και η Ρεάλ Μαδρίτης τρέχει για να τα καλύψει.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο σύλλογος θα αυξήσει το εύρος της συμφωνίας με την JP Morgan και την Bank of America κατά 225 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της εμβληματικής εγκατάστασής του.

Η αρχική συμφωνία, το 2019, ήταν της τάξης των περίπου 575 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια όμως η διοίκηση της Ρεάλ αποφάσισε να επεκτείνει την ανακαίνιση, προσθέτοντας ένα υπερσύγχρονο ανασυρόμενο υβριδικό γήπεδο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλούς σκοπούς, δημιουργώντας πρόσθετα έσοδα.

Το έργο αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα του συλλόγου έως και 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, από 150 εκατομμύρια ευρώ που είναι σήμερα. Σε μια συνάντηση με ομάδα μελών του συλλόγου την Τετάρτη, ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ επισήμανε ότι το κόστος του νέου δανείου μπορεί να είναι μικρότερο από 2%, επιτόκιο ακόμη φθηνότερο από την αρχική συμφωνία.

Η συνέλευση του συλλόγου αναμένεται να ψηφίσει τη νέα συμφωνία το Σάββατο. Μια πηγή είπε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει δημιουργήσει μια θυγατρική που της ανήκει για να διαχειρίζεται τον ανακαινισμένο χώρο με «επαγγελματικό» τρόπο, αναμένεται να ανακοινώσει τη συμφωνία την Κυριακή.

Σαρρής Σουλειμάν

Σαρρής Σουλειμάν

Ο φωτογράφος του giafkasports.gr. «Κολλημένος» με την φωτογραφική του μηχανή έχει χαρίσει άπειρα κλικ όλα αυτά τα χρόνια.