Η Χέρτα απέλυσε τον Λέμαν λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διεθνή Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021

Η Χέρτα απέλυσε τον Γενς Λέμαν, πρώην τερματοφύλακα της Άρσεναλ, ο οποίος είχε ρόλο συμβούλου στο Δ.Σ. της γερμανικής ομάδας, για το ρατσιστικό μήνυμα που έστειλε στον Ντένις Αογκό. Ο 34χρονος Γερμανός πρώην ποδοσφαιριστής δημοσίευσε το σχόλιο πριν από τη χθεσινή συνάντηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Παρί Σεν Ζερμέν και παρά το γεγονός ότι ζήτησε συγγνώμη, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο του Βερολίνου.
Ο Αογκό, ο οποίος είχε 12 διεθνείς συμμετοχές με τη Γερμανία, εργάζεται ως συνεργάτης στο Sky Germany, μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση το καλοκαίρι, και δημοσίευσε το μήνυμα που του έστειλε ο Λέμαν πριν τον χθεσινό ημιτελικό του Champions League, το οποίο αναφερόταν στο μαύρο χρώμα το δέρματός του. 
«Η συνεργασία με τον κ. Λέμαν θα λήξει. Αυτό σημαίνει ότι η θέση του στο εποπτικό συμβούλιο της Χέρτα δεν ισχύει πλέον» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Tennor Holding, Αντρέας Φριτζεμκότερ, στο Sky Germany. O Λέμαν είχε συμβόλαιο με την Tennor για θέματα αθλητισμού και ποδοσφαίρου και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου της Bundesliga για την εταιρεία επενδυτών της Χέρτα.

«Τέτοιες δηλώσεις δεν είναι σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτικές των αξιών, για τις οποίες η Χέρτα στρατεύεται ενεργά. Η Χέρτα στέκεται απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού. Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε το βήμα που έκανε η Tennor Holding» δήλωσε ο πρόεδρος της Χέρτα, Βέρνερ Γκεγκενμπάουερ, στο Sky Germany. Ο Λέμαν ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Twitter ότι είχε επικοινωνήσει με τον Αογκο και πως ζήτησε συγγνώμη για το μήνυμά του.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.