"Κατά 95% το πρωτάθλημα είναι της Ίντερ"

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διεθνή Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021

Με γκολ του Νταρμιάν, στο 76ο λεπτό, η Ίντερ λύγισε την Ελλάς Βερόνα, 1-0 το τελικό σκορ, με τον Αντόνιο Κόντε να υποστηρίζει πως, πλέον, το πρωτάθλημα είναι 95% στην ομάδα του, προσθέτοντας πως τέτοιες νίκες δίνουν έξι βαθμούς.

Όπως τόνισε ο Ιταλός προπονητής: "Η μπάλα είναι τώρα πιο βαριά, πολλοί παίκτες δεν έχουν ξαναζήσει τέτοια κατάσταση και κάποιοι έχουν επηρεαστεί. Πρέπει να κάνουμε τους ποδοσφαιριστές να γίνουν νικητές. Ας μην ξεχνάμε πως οι άλλοι αφήνουν πόντους ενώ εμείς είμαστε σταθεροί. Κάποιες φορές υποφέρουμε αλλά κρατάμε το πόδι μας στο γκάζι.

Με το γκολ του Νταρμιάν, το πρωτάθλημα είναι της Ίντερ κατά 95% πλέον. Ήταν σημαντικό που πήραμε τη νίκη απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε κάτι να χάσει και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Αυτές οι νίκες αξίζουν εννέα πόντους".

Στη συνέχεια, ο Κόντε συνέκρινε την αμυντική τριπλέτα της Ίντερ, με την αμυντική τριπλέτα που βρήκε στη Γιουβέντους, το 2011, όταν ανέλαβε την ομάδα: "Στην πρώτη μου χρονιά στην Γιουβέντους (σ.σ. 2011) ως προπονητής είχα υπό τις οδηγίες μου τον Μπαρτσάλι, τον Μπονούτσι και τον Κιελίνι. Ήταν νεαροί και δεν είχαν κερδίσει κάτι πριν. Αρχίσαμε στην Ίντερ ένα νέο πρότζεκτ και μπορώ να δω πολλές ομοιότητες με τους Ντε Φράι, Μπαστόνι και Σκρίνιαρ.

Δουλέψαμε πολύ στις δύο τελευταίες σεζόν. Όπως έχω πει αρκετές φορές, η Ίντερ δεν ήταν ανταγωνιστική για πολύ καιρό. Φέτος είμαστε κοντά, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε τόσο σε ποδοσφαιρικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο".

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.