"Το Big-6 έδωσε γροθιά στους φιλάθλους"

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διεθνή Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Τότεναμ είχαν υπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη της European Super League, πριν ανακοινώσουν την αποχώρησή τους από αυτήν, μετά από 48 ώρες.

Από τη μεριά του, ο Σαμ Άλαρνταϊς υποστήριξε πως οι έξι ομάδες έδωσαν γροθιά στους φιλάθλους και θα πρέπει να τους επιβληθούν κυρώσεις.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής της Γουέστ Μπρομ τόνισε: "Eάν εγώ παραβιάσω κάποιον κανονισμό, επιβάλλεται ποινή εις βάρος μου. Και σε αυτή την περίπτωση λοιπόν έχουμε να κάνουμε με παραβίαση κανονισμών. Δεν ξέρω ποια είδους τιμωρία πρέπει να επιβληθεί αλλά το σίγουρο είναι πως αν έχεις παραβεί κανόνες, πρέπει να πληρώσεις για αυτό.

Τα κυβερνητικά όργανα που διοικούν το ποδόσφαιρο θα πρέπει να πάρουν το μάθημά τους, εάν δεν πάρουμε γρήγορα αυτά τα μαθήματα και δεν προστατέψουμε καλύτερα τη δομή του αθλήματος, είναι πιθανό να δούμε κάτι ανάλογο να συμβεί και στο μέλλον".

Ο Άλαρνταϊς πρόσθεσε, επίσης, πως "δεν ήταν μία νέα ιδέα, ίσως το φορμάτ να ήταν κάτι το καινούριο αλλά αυτό συζητιέται εδώ και χρόνια. Τα μεγαλύτερα παιδιά θέλουν μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα. Ευτυχώς, κάποιοι προέβαλαν αντίσταση και καλά έκαναν. Όλό αυτό το σχέδιο προέρχεται από την Αμερική, με τους τρεις από τους έξι ιδιοκτήτες να έχουν εκεί την έδρα τους.

Όλοι μας τώρα θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, οι παίκτες , η Premier League, η FA, η EFL. Χρειαζόμαστε νέους κανόνες και κανονισμούς ώστε να μπορέσουμε να το αποφύγουμε αυτό στο μέλλον. Μέχρι τότε, είμαστε σε διαδικασία κουβέντας με αυτούς τους συλλόγους που απαιτούν περισσότερα χρήματα.

Οι Big-6 έδωσαν μία γροθιά στο πρόσωπο στον κόσμο των ομάδων τους. Κοίταξαν τους εαυτούς τους και όχι τη μεγάλη ποδοσφαιρική πυραμίδα που έχουμε σε αυτή τη χώρα"

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.