Γκροζάν: Ήμουν αντίθετος με το Halo, χωρίς αυτό δεν θα σας μιλούσα

Σαρρής Σουλειμάν Σαρρής Σουλειμάν Διεθνή Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

Πριν από μερικά χρόνια, όταν η FIA επέλεξε το Halo για να αποφύγει δυστυχήματα όπως εκείνο του Ζουλ Μπιανκί, κάποιοι οδηγοί ήταν αντίθετοι με αυτό το μέτρο προστασίας. Ανάμεσά τους και ο Ρομέν Γκροζάν, που είχε πει ότι δεν μπορεί να δει γύρω του, δεν είχε οπτική επαφή με μονοθέσια που βρίσκονταν δίπλα του.

Χτες (29/11) ο Γάλλος πρωταγωνίστησε σε ένα από τα πιο ανατριχιαστικά ατυχήματα των τελευταίων χρόνων στη Formula 1 και ναι, το Halo του έσωσε τη ζωή καθώς το κόκπιτ αποσπάστηκε από το μονοθέσιο και βρέθηκε μέσα σε μια άμορφη μάζα από λαμαρίνες που θα μπορούσαν να τον έχουν τραυματίσει θανάσιμα. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος μέσω ενός συγκλονιστικού video από το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκεται ακόμη για να τον παρακολουθήσουν οι γιατροί μετά από την τρομακτική σύγκρουση των 53G και την φωτιά στην οποία έμεινε για περισσότερα από τριάντα δευτερόλεπτα.

'Είμαι καλά, σχετικά καλά. Σας ευχαριστώ για τα μηνύματά σας. Ήμουν αντίθετος με το Halo πριν από μερικά χρόνια, είναι όμως ό,τι καλύτερο έχει μπει στη Formula 1. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσα να σας μιλήσω σήμερα. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο" ήταν τα λόγια του Γκροζάν, που έχει εγκαύματα στα χέρια, στους αστραγάλους, όχι όμως κατάγματα στα πλευρά όπως πολλοί φοβήθηκαν.

 

Σαρρής Σουλειμάν

Σαρρής Σουλειμάν

Ο φωτογράφος του giafkasports.gr. «Κολλημένος» με την φωτογραφική του μηχανή έχει χαρίσει άπειρα κλικ όλα αυτά τα χρόνια.