''Ποτέ δεν μας ενδιέφερε ο Λιβάγια''

Σαρρής Σουλειμάν Σαρρής Σουλειμάν Διεθνή Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Καθημερινά ήταν τα δημοσιεύματα στην Τουρκία, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, για ενδιαφέρον της Φενερμπαχτσέ για τον Μάρκο Λιβάγια και το πόσο... κοντά ήταν στη μεταγραφή του. Θέμα δεν υπήρξε, όσο κι αν το προχώρησαν τα τουρκικά Μέσα. Κάτι που τόνισε και ο προπονητής της Φενέρ, Ερόλ Μπουλούτ. 

"Ποτέ δεν με ενδιέφερε ο Λιβάγια. Μας προτάθηκε, αλλά δεν με ενδιέφερε. Είναι καλός παίκτης, έκανε καλές σεζόν στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα δεν τις έκανε μόνος του. Είχε και καλούς παίκτες δίπλα. Δεν μιλήσαμε ποτέ", είπε για τον Λιβάγια στο Sport24 ο Μπουλούτ. 

 
Από εκεί και πέρα ο Μπουλούτ αναφέρθηκε στη συνέντευξή του: 


Για τον Πέλκα: "Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω τον Πέλκα. Είναι ο παίκτης που έψαχνα και μπορεί να αφήσει εποχή. Είναι διεθνής μπορεί να παίξει ως εξτρέμ, ως δεκάρι και πίσω από τον επιθετικό. 

 
Παίζει σε όλες τις θέσεις του κέντρου ακόμη και πιο πίσω στη μεσαία γραμμή. Δεν είναι μόνο η ταχύτητα που κέρδισε στα στοιχεία του, αλλά και το γεγονός ότι έχει γεμάτες χρονιές με γκολ και ασίστ.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνει ο Πέλκας. Λύνει τα χέρια στον προπονητή, μπορώ να τον βάλω είτε στα φτερά, είτε πίσω στον επιθετικό.

Η συμφωνία έκλεισε πολύ γρήγορα. Ο Εμρέ (σ.σ Μπελόζογλου, τεχνικός διευθυντής της Φενέρ) κινήθηκε αστραπιαία, έδωσε τα χέρια με τον ΠΑΟΚ και τον έφερε μέσα σε λίγες ώρες στην Κωνσταντινούπολη".

"Κάναμε πολλές μεταγραφές, κάναμε 17-18 προσθήκες, χρειάζεται χρόνος. να προσαρμοστούμε στο σύστημα και τα θέλω μου. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες, θα είναι δύσκολο για όλους γιατί είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός. Δεν υπάρχει κάποιος που να έχει πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του".


Για Μπακασέτα: "Προσπάθησα να πάρω και τον Μπακασέτα από την Αλάνιασπορ, αλλά δεν φτάσαμε σε συμφωνία με την ομάδα. Δεν έχει σχέση η υπόθεση του Τάσου με την υπόθεση του Δημήτρη όπως γράφτηκε. Είναι διαφορετικού στυλ παίκτες. Ειλικρινά θα ήθελα να τους έχω και τους δύο. Τονίζω ξανά ότι ήθελα τον Τάσο, αλλά δεν φτάσαμε σε συμφωνία.

Είναι διαφορετικοί τύπου παίκτες, θα ήθελα να τους έχω και τους δυο, δεν μπορέσαμε να κλείσουμε τον "Μπάκα" γιατί δεν συμφωνήσαμε με την Αλάνιασπορ. Τον Τάσο ήθελα να τον πάρω κι όταν ήμουν προπονητής στη Μαλάτιασπορ. Αλλά, τότε είχε ανανεώσει με την ΑΕΚ.

Στην Αλάνιασπορ ήρθε ως τοπ μεταγραφή και το απέδειξε. Δεν το κρύβω ότι έχω ιδιαίτερη σχέση, δέσιμο μαζί του. Είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες. Θα δείξει εάν θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον..."

Για Σιώπη: "Μίλησα τηλεφωνικά με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ελλάδας πέρυσι για τα τρία παιδιά της Αλάνιασπορ.

Όταν με ρώτησε για τον Τζαβέλλα του είπα αυτό που πιστεύω. Ότι είναι αρχηγός και θα βοηθήσει με την προσωπικότητα και την εμπειρία του την εθνική.

Όσο για τον Σιώπη; Ο πίτμπουλ - έτσι τον φωνάζω εγώ - πιστέψτε με μπορεί να παίξει σε μεγαλύτερη ομάδα". 

Για τον ίδιο: "Το καλοκαίρι ήμουν πολύ κοντά στη Βερόνα. Μόλις έφτασε η πρόταση της Φενέρμπαχτσε δεν το σκέφτηκα. Έπαιξα σε αυτήν την ομάδα, πήρα πρωτάθλημα. Ήξερα ότι ήθελα να κάνω αυτό το βήμα".

Για το αν θα πάρει κι άλλους παίκτες από την Ελλάδα: "Το μέλλον θα δείξει αν θα πάρω κι άλλους παίκτες από την Ελλάδα. Δεν το κρύβω ότι παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα καθώς μοιάζει με το τουρκικό γι' αυτό και πολλοί παίκτες αποδίδουν το ίδιο. Πέρα από τα ματς του Ολυμπιακού στο Champions League, παρακολουθώ και το πρωτάθλημα όποτε έχω χρόνο. Το μέλλον θα δείξει. Τώρα είμαι 100% συγκεντρωμένος στο ρόλο μου στη Φενέρμπαχτσε και πώς θα πετύχω".

Σαρρής Σουλειμάν

Σαρρής Σουλειμάν

Ο φωτογράφος του giafkasports.gr. «Κολλημένος» με την φωτογραφική του μηχανή έχει χαρίσει άπειρα κλικ όλα αυτά τα χρόνια.