Αποσύρθηκε από την προπονητική ο Μαρσέλο Λίπι!

Σαρρής Σουλειμάν Σαρρής Σουλειμάν Διεθνή Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Τίτλους τέλους στη μεγαλειώδη προπονητική του καριέρα έριξε ο 72χρονος, πλέον, Μαρτσέλο Λίπι.

Ο «Mister», ο οποίος συνδύασε το όνομά του με τη Γιουβέντους των '90s και την εθνική Ιταλίας, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006, ανακοίνωσε πως αποσύρεται οριστικά από τους πάγκους, έχοντας παραιτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο από τον τελευταίο του σταθμό, την εθνική Κίνας.

 

Ένας από τους πιο επιτυχημένους και κορυφαίους Ιταλούς προπονητές όλων των εποχών, ο Λίπι πανηγύρισε πέντε Scudetto με τη Γηραιά Κυρία στις δύο θητείες που βρέθηκε στο τιμόνι της (1994-1999, 2001-2004), όπως φυσικά και το τελευταίο Champions League των Μπιανκονέρι το 1996 στον τελικό απέναντι στον Άγιαξ.

Συνολικά, παρέμεινε πρώτος προπονητής για 35 χρόνια με περάσματα μεταξύ άλλων από Ίντερ, Νάπολι, Αταλάντα, κατέκτησε 20 τίτλους σε Ιταλία και Κίνα (με τη Γκουανγκζού Εβεργκράντε) προτού βάλει τελεία στη μεγάλη του καριέρα, δίχως να αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεχίσει στο ποδόσφαιρο από κάποιο άλλο πόστο.

 

«Τελείωσα μια και καλή τη θητεία μου στους πάγκους. Έτσι είναι, ήταν καιρός. Ίσως θα μπορούσα να βοηθήσω από άλλους ρόλους. Τίποτα επίσημο, όμως, μέχρι την άνοιξη».

Σαρρής Σουλειμάν

Σαρρής Σουλειμάν

Ο φωτογράφος του giafkasports.gr. «Κολλημένος» με την φωτογραφική του μηχανή έχει χαρίσει άπειρα κλικ όλα αυτά τα χρόνια.