Έτοιμος να φιλοξενήσει πρόσφυγες στο σπίτι του ο Λίνεκερ

Σαρρής Σουλειμάν Σαρρής Σουλειμάν Διεθνή Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020

Υπέρμαχος των δικαιωμάτων των προσφύγων και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για κοινωνικά θέματα, ο Γκάρι Λίνεκερ υπέγραψε το πρόγραμμα σύνδεσης «Refugees at Home», μέσω του οποίου, κάθε Βρετανός πολίτης μπορεί να φιλοξενήσει κάποιον πρόσφυγα ή αιτούντα άσυλο στο σπίτι του.

Ο 59χρονος Λίνεκερ που έκανε σπουδαία καριέρα στα γήπεδα του κόσμου και σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή «Match of the Day» στο BBC, έχει εμφανισθεί κατά καιρούς, πολύ επικριτικός για την πολιτική υποδοχής των βρετανικών αρχών προς τους πρόσφυγες, την οποία χαρακτηρίζει «άκαρδη και χωρίς την παραμικρή ενσυναίσθηση».

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, ο παλαίμαχος Άγγλος άσος θα μπορέσει σύντομα, να φιλοξενήσει έναν πρόσφυγα στο σπίτι του στο Σάρεϊ.

«Έχω γνωρίσει δεκάδες νέους πρόσφυγες μέσω διάφορων προγραμμάτων στο ποδόσφαιρο. Είναι πραγματικά υπέροχα παιδιά, που εκτιμούν κάθε βοήθεια που μπορούν να λάβουν», δήλωσε σχετικά στην «Daily Mirror» ο Λίνεκερ και πρόσθεσε: «Όλα τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει, οπότε έχω άφθονο χώρο. Κι εάν μπορώ να βοηθήσω προσωρινά, είμαι πολύ χαρούμενος. Γιατί όχι»;

Σαρρής Σουλειμάν

Σαρρής Σουλειμάν

Ο φωτογράφος του giafkasports.gr. «Κολλημένος» με την φωτογραφική του μηχανή έχει χαρίσει άπειρα κλικ όλα αυτά τα χρόνια.