Παρελθόν ο Ράνγκνικ απ' την Λειψία

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διεθνή Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020

Το προηγούμενο διάστημα, ο Ραλφ Ράνγκνικ βρέθηκε πολύ κοντά στο να αναλάβει προπονητής στη Μίλαν, αλλά η ομάδα του Μιλάνου ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Στέφανο Πιόλι.

Τώρα, ο 62χρονος Γερμανός προπονητής αποφάσισε να βάλει τέλος στη συνεργασία του με τη Λειψία, ένα χρόνο πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του.

Σημειώνεται πως ο Ράνγκνικ είχε πόστο αθλητικού διευθυντή στη Λειψία, ενώ, για δύο σεζόν (2015-2016, 2018-2019), βρέθηκε και στη τεχνική ηγεσία της γερμανικής ομάδας.

Ο ιδιοκτήτης της Λειψίας και εκτελεστικός διευθυντής της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτς, δήλωσε μεταξύ άλλων: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ραλφ Ράνγκνικ για την θαυμάσια δουλειά του. Είμαστε απρόθυμοι να τον αφήσουμε να φύγει, όμως σεβόμαστε την επιθυμία του να τελειώσει το συμβόλαιο και τον ευχαριστούμε για την φανταστική δουλειά που έκανε αυτά τα οκτώ χρόνια".

Ο Ράνγκνικ μετά την επισημοποίηση του "διαζυγίου" ευχαρίστησε την Λειψία, λέγοντας: "Τώρα είναι η σωστή στιγμή για μένα να τελειώσω την δουλειά μου στην Red Bull. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τον Ντίτριχ Μάτεσιτς για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη. Μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάτι εδώ για πολλά χρόνια, να χτίσω κάτι μοναδικό".

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.