''Το μπάτζετ έπεσε από τα 30 στα 20 εκατομμύρια''

Σαρρής Σουλειμάν Σαρρής Σουλειμάν Διεθνή Δημοσιεύτηκε Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020

Ο Αλί Κοτς μίλησε για τη μείωση του προϋπολογισμού, αλλά και για την επόμενη μέρα μετά την αποχώρηση του Ομπράντοβιτς
Ριζικές αλλαγές σημειώθηκαν, το τελευταίο διάστημα, στη Φενέρμπαχτσε, τόσο στη τεχνική ηγεσία, με την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την πρόσληψη του Ιγκόρ Κοκόσκοφ, όσο και στο ρόστερ, από όπου αποχώρησαν σημαντικές μονάδες.

Για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της τουρκικής ομάδας πήρε θέση για όλα τα θέματα, με τον Αλί Κοτς να μιλάει και για τη μείωση του μπάτζετ.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αλί Κοτς, στους δημοσιογράφους:

Για την αποχώρηση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς: "Ένας θρυλικός προπονητής και δάσκαλος, τόσο για άθλημα όσο και για τον ίδιο τον σύλλογο. Φυσικά, κανείς δεν ήθελε να φύγει. Ήταν μια τραυματική εμπειρία για εμάς. Προσπαθήσαμε να τον κρατήσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αν κάποιος θέλει να φύγει, θα δυσκολευτείς ως ένα βαθμό. Μας είπε ότι δεν θέλει να δουλέψει τον επόμενο χρόνο, λόγω κάποιων οικογενειακών θεμάτων. Μας το υποσχέθηκε όταν απέρριψε την προσφορά μας, κι όπως είδαμε, τήρησε την υπόσχεσή του. Θα ήθελα για ακόμη μία φορά να τον ευχαριστήσω".

Για το μπάτζετ της Φενέρμπαχτσε: "Έπεσε από τα 30 εκατ. δολάρια στα 18 με 20 εκατ. δολάρια. Έπρεπε να έρθει αυτή η μείωση. Πρέπει να δούμε γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο, να πρέπει να ρίξουμε τον προϋπολογισμό μας. Το χρέος που υπάρχει στο μπασκετικό τμήμα αυτή την στιγμή είναι το μισό από το αντίστοιχο του ποδοσφαιρικού. Χωρίσαμε με τον προπονητή μας, αλλά λάβαμε υπόψιν την γνώμη του για κάποια πράγματα".

Για τη συμφωνία με τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ: "Αν με ρωτάτε για τη διαδικασία, δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσεις τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Για κανέναν σύλλογο δεν είναι εύκολο. Μετά την αποχώρησή του, όλες οι πρώην ομάδες του είχαν προβλήματα. Παρόλ' αυτά, ο Σεμίχ Οζσόι και ο Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι έκαναν τρομερή δουλειά μέσα σε δεκαπέντε μέρες. Φέραμε στον σύλλογο ένα σπουδαίο όνομα, τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ, έναν άνθρωπο που αντιλαμβάνεται εξαιρετικά το παιχνίδι. Πολλοί εξεπλάγησαν από αυτό, αλλά κάναμε σπουδαία δουλειά. Πρέπει να κάνουμε μερικά ακόμη βήματα για να τελειώσουμε με το ρόστερ. Υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες για οριστικοποιηθούν, αλλά όταν κοιτάζουμε τα νούμερα σε σχέση με το παρελθόν, νομίζω ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε από την άποψη του κόστους και της απόδοσης. Θα τα δούμε βέβαια όλα στο γήπεδο...".

Σαρρής Σουλειμάν

Σαρρής Σουλειμάν

Ο φωτογράφος του giafkasports.gr. «Κολλημένος» με την φωτογραφική του μηχανή έχει χαρίσει άπειρα κλικ όλα αυτά τα χρόνια.