“Δυστυχώς το καλοκαίρι θα φύγουν παίκτες”

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διεθνή Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020

Καλοκαίρι αλλαγών στη Ντόρτμουντ. Το γεγονός ότι η ομάδα αποτελείται από πολλούς νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, αυτόματα συνεπάγεται πωλήσεις και αλλαγές στο ρόστερ. Σίγουρα η ομάδα θα ήθελε να τους κρατήσει όλους. Αλλά με το ενδιαφέρον που υπάρχει από το ανώτατο επίπεδο, είναι σχεδόν αδύνατο. Εξάλλου, η ομάδα έχει μάθει να ζει με αυτό. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει βγάλει παίκτες και έχει αναγκαστεί να τους πουλήσει λόγω των πιέσεων που δέχεται. Κάτι τέτοιο ουσιαστικά παραδέχτηκε και ο Λουσιάν Φαβρ, αποκαλύπτωντας ότι θα υπάρχουν αποχωρήσεις.

Μάλιστα, ο προπονητής της Ντόρτμουντ έκανε και συγκεκριμένες αναφορές. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε ότι τα πιο καυτά ονόματα, (Χακίμι και Σάντσο), πιθανότατα θα αποχωρήσουν. Πάντως δεν μίλησε για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει στον σύλλογο. Παράλληλα προανήγγειλε μεταγραφές σχεδόν σε όλες τις γραμμές. Με τα χρήματα που θα έρθουν από τις πωλήσεις, η ομάδα θα κοιτάξει να ενισχυθεί συνολικά και όχι απλά να αντικαταστήσει τους φευγάτους. Που είναι και αρκετά δύσκολο.

Οι δηλώσεις Φαβρ

Βέβαιος ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας του εμφανίσθηκε ο Λουσιάν Φαβρ. Αναφερόμενος σ΄ αυτό το ενδεχόμενο, ο προπονητής της Ντόρτμουντ σχολίασε: «Θα δούμε μετά την ολοκλήρωση της σεζόν. Φυσικά, υπάρχουν παίκτες που θα φύγουν. Θέλω οι παίκτες να παραμείνουν, αλλά η αποχώρηση ορισμένων είναι πιθανή. Το μέλλον των Χακίμι και Σάντσο, είναι αβέβαιο. Φυσικά, θα μπορούσαν να μείνουν μαζί μας, κάτι που θα ήταν υπέροχο για εμένα. Αλλά θα δούμε τι θα κάνουμε, στην άμυνα, στην μεσαία γραμμή ή στην επίθεση. Και ειδικά στις πτέρυγες».

 

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.