"Δεν σκέφτομαι τη Χρυσή Μπάλα. Θέλω τίτλους και γκολ"

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διεθνή Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020

Μεγαλύτερη σημασία, για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, έχουν οι τίτλοι και τα γκολ, όχι η Χρυσή Μπάλα, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Πολωνός επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου.

Μιλώντας στο France Football, ο Λεβαντόφσκι τόνισε: "Ήμουν εκεί τον περασμένο Δεκέμβριο, στην τελετή των βραβείων. Θα δούμε. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να δείχνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου. Να κερδίζω τίτλους και να σημειώνω γκολ. Αυτό είναι κάτι που συνοδεύεται από συλλογικά τρόπαια, το οποίο είναι το πιο σημαντικό. Δεν σκέφτομαι τη Χρυσή Μπάλα. Παρόλο που στη ζωή μου πιστεύω ότι όλα είναι δυνατά".

Όσο για τη ρουτίνα που ακολουθεί, πριν από τα ματς, ο Λεβαντόφσκι είπε πως "δεν τρώω κρέας τις ημέρες των αγώνων. Είναι πολύ βαρύ για το σώμα μου, γι 'αυτό τρώω ελαφρύτερα. Το γεύμα που τρώω εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως οι ώρες παιχνιδιού και ο τόπος διεξαγωγής του αγώνα. Η κατανάλωση ζυμαρικών ή ρυζιού σου δίνει ενέργεια σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά μακροπρόθεσμα, το σώμα σου δεν κερδίζει τίποτα από αυτό. Αν κάνουμε αυτές τις προσαρμογές μια φορά δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα, αυτές οι μικρές λεπτομέρειες φέρνουν οφέλη.

Όταν ήμουν μικρός ήμουν ντροπαλός. Ζύγιζα περίπου 20 κιλά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό δεν ήταν πολύ σημαντικό γι αυτό που ήθελα να κάνω, δηλαδή να παίξω. Ήμουν πολύ λεπτός και όχι πολύ ψηλός. Ήμουν πάντα ο μικρότερος της ομάδας και ο πιο αδύνατος. Έπαιξα σε ομάδες με παίκτες δύο χρόνια μεγαλύτερους. Ήταν μια τεράστια διαφορά".

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.