Νέα πρωτοποριακή επέμβαση για τον πρωταθλητή της Formula 1

Σαρρής Σουλειμάν Σαρρής Σουλειμάν Διεθνή Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Έναν συνεχείς αγώνα για τη ζωή του δίνει ο Μάικλ Σουμάχερ που εδώ και έξι χρόνια βρίσκεται σε κώμα εξαιτίας του σοβαρού ατυχήματος ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις μαζί με τον γιο του Μικ, λίγο πριν τα 44α γενέθλια του.

Τώρα έξι χρόνια μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατά τη διάρκεια κατάβασης με σκι σε μια χιονισμένη πλαγιά, ο 51χρονος πρώην οδηγός της Formula 1, αναμένεται να υποβληθεί σε νέα πρωτοποριακή επέμβαση, αντικατάστασης κατεστραμμένων κυττάρων με νέα, υγιή που θα προέρχονται είτε από τον μυελό των οστών, είτε από το αίμα. Την επέμβαση έχει αναλάβει ένας διάσημος χειρουργός, ο Φιλίπ Μενάς, που είναι ειδικευμένος στην συγκεκριμένη μέθοδο και που περιλαμβάνει τον εμβολιασμό βλαστικών κυττάρων σε κατεστραμμένο καρδιακό ιστό, σε μία προσπάθεια να αναζωογονηθεί το νευρικό του σύστημα.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη επέμβαση φαίνεται πως θα είναι μία από τις πολλές που θα ακολουθήσουν και είναι «πειραματική», όπως αναφέρουν πάντα οι ίδιες πληροφορίες. Δημοσίευμα της εφημερίδας « Le Dauphine», αναφέρει ότι η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί τις «προσεχείς ημέρες» στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου διαμένει ο Σουμάχερ. Ο θρύλος της οδήγησης βρισκόταν στις γαλλικές Άλπεις, στο θέρετρο Μεριμπέλ, όπου απολάμβανε ένα από τα αγαπημένα του χόμπι, το σκι.

Σαρρής Σουλειμάν

Σαρρής Σουλειμάν

Ο φωτογράφος του giafkasports.gr. «Κολλημένος» με την φωτογραφική του μηχανή έχει χαρίσει άπειρα κλικ όλα αυτά τα χρόνια.