Απειλεί να αποχωρήσει από την F1 η Ferrari

Σαρρής Σουλειμάν Σαρρής Σουλειμάν Διεθνή Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

Σε περίπτωση που το ανώτατο όριο του προϋπολογισμού μειωθεί περαιτέρω, η Ferrari απειλεί να φύγει από τη Formula1!

Αυτός είναι ο τίτλος δημοσίευματος της ισπανικής «Marca», το οποίο βασίζεται στις δηλώσεις του επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian». Οι τρεις «μεγάλες» της F1, δηλαδή η Ferrari, η Red Bull και η Mercedes έχουν... σημαντικές διαφορές! Από τη μία η Ferrari και η Red Bull δεν προτίθενται να υποχωρήσουν ως προς το φλέγον θέμα που έχει προκύψει για περαιτέρω μείωση του ανώτατου ορίου του προϋπολογισμού. Αντιθέτως, η Mercedes βλέπει πιο συμπαθητικά τις απαιτήσεις των λιγότερο ισχυρών ομάδων. Εν μέσω αυτής της διαφωνίας, από τη "Scuderia" αφέθηκε να εννοηθεί πως εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγει δια παντός από το χώρο της Φόρμουλα 1! 

«Εάν θέλουν να μειώσουν το ανώτατο όριο του μπάτζετ περαιτέρω, ίσως αυτό θα μας έδινε τη δυνατότητα να αναζητήσουμε άλλες επιλογές για να δείξουμε το DNA του ανταγωνισμού μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπινότο και συμπλήρωσε:

«Η μείωση του ανώτατου ορίου του προϋπολογισμού στα 135 εκατομμύρια ευρώ είναι πολύ απαιτητική σε σύγκριση με αυτό που καθιερώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, δηλαδή τα 160 εκατομμύρια ευρώ. Είναι κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς σημαντικές θυσίες, ειδικά σε ανθρώπινους πόρους. Εάν θέλουν να το μειώσουν περαιτέρω, ίσως αυτό θα μας έδινε τη δυνατότητα να αναζητήσουμε άλλες επιλογές για να δείξουμε το DNA του ανταγωνισμού μας».   

Η Ferrari είναι η μόνη ομάδα που αγωνίζεται στη F1 από το πρώτο πρωτάθλημα, δηλαδή από το 1950!

Αυτό που ισχυρίζεται ο ηγέτης της Ferrari είναι ότι η F1 μπορεί να χάσει σε επίπεδο ποιότητας, εάν ο προϋπολογισμός μειωθεί όσο επιθυμεί η McLaren. «Η F1 πρέπει να είναι η κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού όσον αφορά στην τεχνολογία και τις επιδόσεις. Πρέπει να είναι ελκυστική για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους χορηγούς που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτήν την πιο διάσημη κατηγορία. Εάν περιορίσουμε υπερβολικά το κόστος, διακινδυνεύουμε να μειώσουμε σημαντικά το επίπεδο,» υποστήριξε.

Σαρρής Σουλειμάν

Σαρρής Σουλειμάν

Ο φωτογράφος του giafkasports.gr. «Κολλημένος» με την φωτογραφική του μηχανή έχει χαρίσει άπειρα κλικ όλα αυτά τα χρόνια.