Νέο πλάνο στη Premier League: Φινάλε σε προπονητικά κέντρα κεκλεισμένων των θυρών

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διεθνή Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Η βρετανική εφημερίδα Independent αποκαλύπτει, σε δημοσίευμά της, το νέο σχέδιο της Premier League για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Η βούληση της συντριπτικής πλειονότητας είναι να τελειώσει η σεζόν στα γήπεδα, παρά τον εφιάλτη του κοροναϊού, και το φινάλε πρωταθλήματος, που σχεδιάζει η Premier League, θα μοιάζει με τελική φάση Μουντιάλ.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η σκέψη είναι να μαζευτούν όλες οι ομάδες και να δώσουν τα παιχνίδια που τους απομένουν κεκλεισμένων των θυρών μέσα στον Ιούνιο και στον Ιούλιο, όχι όμως στις έδρες τους όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Αντίθετα, θα δώσουν τα παιχνίδια τους σε επιλεγμένα προπονητικά κέντρα χωρίς την παρουσία κόσμου, όπου όλα τα ματς (92 τον αριθμό) θα μεταδοθούν τηλεοπτικά, με το σχέδιο να περιλαμβάνει αγώνες κάθε ημέρα, σε στιλ Μουντιάλ.

Προκειμένου μάλιστα να εκτελεστεί αυτό το σχέδιο, οι σύλλογοι και τα επιτελεία τους θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε ξεχωριστά ξενοδοχεία μακριά από τις οικογένειες τους, με την κατάσταση να θυμίζει ουσιαστικά ένα διεθνές τουρνουά που διαρκεί περίπου έναν μήνα.

Στόχος είναι να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού προκειμένουν να μπορέσουν να γίνουν όλοι οι αγώνες, με τις ομάδες και τη διοργανώτρια αρχή να θέλουν πάση θυσία να μπει τελεία και όχι παύλα στη σεζόν ώστε να μην υπάρχει και κάποια παραβίαση στις ρήτρες που υπάρχουν με χορηγούς που φέρουν επώδυνες οικονομικές απώλειες για όλους.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.