“Ο Ρούνεϊ μεσουρανούσε 10 χρόνια, άλλοι λίγους μήνες”

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διεθνή Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Την απόλυτη παραδοχή για το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Γουέιν Ρούνεϊ έκανε ο Τιερί Ανρί. Ο Γάλλος αποθέωσε τον άλλοτε αντίπαλό του στην Πρέμιερ Λιγκ και στην κόντρα Άρσεναλ-Γιουνάιτεντ. Στο στοιχείο που στάθηκε περισσότερο από όλα, είναι η διάρκεια. Ο Ρούνεϊ, είναι ένας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο τοπ επίπεδο για παραπάνω από μία δεκαετία. Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο τον Τιερί Ανρί. Ειδικά, όταν θέλουν να τον συγκρίνουν με ποδοσφαιριστές που είχαν εφήμερες καριέρες.

Από ότι φαίνεται, ο πρώην αρχηγός των Κανονιέρηδων, αντιπαθεί όσους αποθεώνουν παίκτες που δεν επέδειξαν διάρκεια. Ωραίο κάποιος να είναι στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά όταν δεν το κάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχει μεγάλη αξία. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να διατηρηθείς σε αυτή. Και μάλλον αυτής της άποψης είναι και ο Ανρί.

Ο Γάλλος, θεωρεί ότι ο Γουέιν Ρούνεϊ υπήρξε ένας παίκτης που όχι απλά έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, αλλά το έκανε και για πολλά χρόνια. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που έθιξε, είναι η αναγνώριση του, από τους οπαδούς. Θεωρεί ότι στο εξωτερικό έχουν σε μεγαλύτερη εκτίμηση τον Ρούνεϊ, από ότι στην ίδια του την πατρίδα.

Τα λόγια του
“Το να είσαι τοπ για έξι μήνες ή μια χρονιά δεν μου λέει τίποτα. Το να το κάνεις όμως για πάνω από μια δεκαετία, όπως το έκανε ο Ρούνεϊ, είναι απίστευτο. Πιστέψτε με, στις χώρες του εξωτερικού όπως η Ιταλία και η Ισπανία, τον εκτιμούν περισσότερο από ότι στην χώρα του”, ανέφερε.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.