«Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ, όλοι κάνουν λάθη»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διεθνή Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020

Κείμενο του Σωκράτη Παπασταθόπουλου "ανέβηκε" στην επίσημη ιστοσελίδα της Άρσεναλ, όπου ο διεθνής κεντρικός αμυντικός αναφέρεται στη ζωή του αμυντικού, στις ευθύνες του, στη δική του πορεία στο ποδόσφαιρο και το πόσο έχουν αλλάξει τα καθήκοντα των παικτών στα μετόπισθεν, ενώ υπογραμμίζει πως τα λάθη γίνονται γιατί οι αθλητές δεν είναι ρομπότ.

Μεταξύ άλλων, ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, σημειώνει τα εξής: "Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 10 ή 12 χρόνια. Όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο, ήμουν στην Ιταλία. Ήμουν στην Ελλάδα πρώτα, αλλά στη συνέχεια έκανα το βήμα προς την Ιταλία. Δεν ήταν τόσο απαραίτητο να παίξεις από πίσω και εξαιτίας αυτού, δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες ή γκολ.

Τώρα, κάθε ομάδα ή οι περισσότερες πρέπει να ξεκινήσουν από πίσω και να ανταλλάξουν πολλές πάσες για να φτάσουν στην αντίθετη περιοχή και να σκοράρουν. Όσο περισσότερες πάσες και περισσότερα πράγματα κάνεις, έχεις και περισσότερους κινδύνους μέσα. Γι αυτό, είναι πιο όμορφο το ποδόσφαιρο, αλλά και οι ομάδες δέχονται περισσότερα γκολ επειδή οι παίκτες δεν είναι ρομπότ. Όλοι κάνουν λάθη.

Γι' αυτό το να είσαι αμυντικός αυτές τις μέρες είναι πολύ δύσκολο. Νομίζω ότι είναι μια από τις πιο δύσκολες θέσεις. Ίσως δεν χρειάζεται να τρέχεις σαν ένας μέσος, αλλά κάθε λάθος που κάνεις είναι ένα πολύ δύσκολο λάθος για την ομάδα, που κοστίζει ακριβά. Αλλά μου αρέσει ακόμα να είμαι αμυντικός.

Και για μένα, αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι όταν μπορείς να αμυνθείς καλά σαν ομάδα, να ελέγχεις το παιχνίδι, να πολεμάς για κάθε μπάλα και κάθε μονομαχία".

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.