Συνέντευξη τύπου Μπόλονι(Σταντάρ Λιέγης)

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διεθνή Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009
"Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι στην Αθήνα γιατί έχω ξανάρθει και για δουλειά και για τουρισμό. Να έρθω εδώ και να αντιμετωπίσω τον Ολυμπιακό για ματς Champions League είναι το κερασάκι στην τούρτα. Μιλώντας για τον όμιλο μας γνωρίζω και παραδέχομαι ότι θα αντιμετωπίσουμε την δεύτερη μεγάλη ομάδα που πιθανόν θα πάρει την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός με τα πρωαθλήματα και τα κϋπελλα είναι καταπληκτικός, δίνει συνεχόμενα ματς στην Ευρώπη. Έχοντας ένα κοινό καταπληκτικό που τον στηρίζει μόνο που οι δικοί μας οι φίλαθλοι είναι καλύτεροι. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα και το πρώτο πράγμα που αισθάνεσαι είναι η εμπειρία και η δύναμη. Και όταν μιλάω για εμπειρία εννοώ Μαρέσκα, Γκαλέτι, Μέλμπεργκ και Νικοπολίδης που είναι αρχηγός. Θα πω και 2 κουβέντες για Ζαϊρί και Ντουντού. Ντουντού συνεργαστήκαμε και με τον Ζαϊρί εκεί που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Σοσό. ΄Γνωρίζοντας πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ οργανωμένη ομάδα θα πρέπει να προσκετικοί. Χρειάζεται κουράγιο και σίγουρα θα πρέπει να παίξουμε και να οργανωθούμε καλύτερα απ όιτι με Άλκμααρ για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί".

Για το αν θα παίξει το ίδιο αμυντικά όπως με την Άλκμααρ: "Ναι!"

Όπως είπα και πριν η πρώτη μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού είναι η εμπειρία που στην καλύτερη μέρα θα παίρνουν το αποτέλεσμα όμως τα καταφέρνουν και στις δύσκολες στιγμές.

Για τις δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς στο SPORT 24: "Ξέρουμε ότι μπήκαμε όχι σαν φοαβορί ήματαν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, όμως το ποδόσφαιρο δίνει δυνατότητες και στις μικρότερες ομάδες και θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες για να προκριθούμε".

Για τα ποσοστά πρόκρισης που δίνει σε κάθε ομάδα: "Δεν ήμουν καλός στα μαθηματικά αλλά η πιστεύω ότι η Άρσεναλ έχει το 100%, θα έδινε 60% για τον Ολυμπιακό και τα υπόλοιπα στα δύο (για Άλκμααρ και Σταντάρ Λιέγης)".

"Όταν ξεκινάς ένα αγώνα έχει ένα πλάνο και θα προσπαθείς να το εφαρμόσεις. Ελπίζουμε να μην έχουμε μπλακ άουτ για να αποφύγουμε τα χειρότερα".

Για το δυνατό σημείο της Σταντάρ: "Δεν μ' αρέσει να αναλύω την ομάδα μου αλλά αυτό που έχουμε είναι ότι θέλουμε να εκπλήσουμε σαν ομάδα. Δεν μπορώ να συγκρίνω τις δύο ομάδες γιατί δεν ξέρουμε ποιοί θα παίξουν αύριο στο χώρο του κέντρου του Ολυμπιακού. Ντουντού πιστεύω θα παίξει, ουσιαστικά βάζοντας τον Ντουντού και Μαρέσκα που έχει ηλικία 26-27 εοι δικοί μου 19-20 και το θετικό για εμάς είναι νεότεροι από τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Μετά το ματς με την Άλκμααρ είχε πει ότι ήταν παραπάνω προσεκτικοί απ ότι θα έπρεπε θα συμβεί το ίδιο αύριο: Αν θα είναι παραπάνω προσκετικοί: Μετά το ματς μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Θα δείξει αύριο τι θα γίνει.

Αν θεωρεί ότι είναι ματς κλειδί: "Κάθε ματς σημαντικό, κάθε ματς την δική του βαρύτητα. Μπορεί βαρύτητα.

Αύριο θα δείξει αν θα τόσο σημαντική κι αν θα είναι ήττα γιατί όλα είναι υποθετικά.
Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.