Close Menu
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
Giafkasports.grGiafkasports.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Giafkasports.grGiafkasports.gr
Home » «Ή με τους πολίτες, ή με τα συμφέροντα»
Ελλάδα

«Ή με τους πολίτες, ή με τα συμφέροντα»

Γιώργος ΠίτσηςBy Γιώργος ΠίτσηςJuly 30, 20145 Mins Read
Share Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του για το Ρυθμιστικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει τη διάταξη για το γήπεδο της ΑΕΚ, εξέδωσε ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, με αφορμή την απώλεια του Άλσους από τον Δήμο.

«Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν είναι ένα: ή με τους πολίτες και την ποιότητα ζωής στην πόλη ή με τη παράδοση σε κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα και την υποβάθμιση της ζωής μας» κατέληξε.

Η ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών:

«Το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας πρόκειται να αποτελέσει έναν ακόμη νόμο της πιο αδίστακτης και αντιλαϊκής κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Μίας κυβέρνησης που με σωρεία νομοσχεδίων το τελευταίο διάστημα δίνει γη και ύδωρ στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, θυσιάζοντας δάση, αιγιαλούς και εν γένει τη δημόσια περιουσία τη στιγμή που οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπους στην φτώχεια, την ανεργία και την απόγνωση.

Όσο και αν επιχειρείται να αλλοιωθεί η πραγματικότητα, η αλήθεια είναι ότι το ΡΣΑ επιφέρει σοβαρές αλλαγές όχι μόνο στο δασικό χαρακτήρα του Άλσους, αλλά συνολικά στο χαρακτήρα της Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας. Ειδικότερα:

α. Η χωρική υποενότητα στην οποία εντάσσεται η πόλη μας δεν χαρακτηρίζεται πλέον ως αμιγούς κατοικίας, αλλά ως γενικής, της οποίας μάλιστα ο πληθυσμός «πρέπει να συγκρατηθεί» για να μη φύγει (άρθρο 9, π 1.1), προδιαγράφοντας την προοπτική της δημιουργίας μίας πόλης επιχειρηματιών και καταναλωτών, με απόντες όμως τους πολίτες.

β. Ο Δήμος μας εντάσσεται στον «Αναπτυξιακό άξονα Βορρά-Νότου» (άρθρο 11, π.2.1, β) και κατά µήκος του αναπτύσσονται περιοχές επαγγελµατικών εγκαταστάσεων µικτού χαρακτήρα – βιοµηχανικών και βιοτεχνικών, χονδρεµπορίου και εµπορευµατικών. Δηλαδή η πόλη μας προβλέπεται να αποκτήσει δραστηριότητες που στο όνομα της «ανάπτυξης» θα καταστήσουν τη ζωή των κατοίκων δυσχερή.

γ. Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, ένας πνεύμονας πρασίνου 471 στρεμμάτων για ολόκληρη την Αττική παραδίδεται στο «Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων», ενώ η διαχείρισή του φεύγει από το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Ο φορέας αυτός θα είναι Ν.Π.Ι.Δ και μέσω αυτού θα καταστεί το άλσος βορά σε κάθε λογής μικρά και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Την ίδια στιγμή, για να εξυπηρετηθεί καλύτερα αυτό το σχέδιο, το άλσος μετατρέπεται σε Μητροπολιτικό πάρκο με «ζώνες ειδικών χρήσεων». (άρθρα 18 και 19)

δ. Στο 5% της συνολικής έκτασης του άλσους, δηλαδή σε 23.5 ολόκληρα στρέμματα δάσους (εκτός των 29.1 που δίδονται στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ για το γήπεδο), μπορούν να ανεγερθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και να γίνει αλλαγή στις χρήσεις γης, επιτρέποντας τον αποχαρακτηρισμό, άρα και την οικοδόμηση, στο σύνολο των 23.5 στρεμμάτων. (άρθρο 82). Είναι αυτή ακριβώς η διάταξη που δίνει τo δικαίωμα στον κ. Ανδριόπουλο (Διευθύνων σύμβουλος της DIMAND ΑΕ και project manager του νέου γηπέδου) να εμφανίζει την οικοδομήσιμη έκταση του γηπέδου της ΑΕΚ στα 43 στρέμματα. (Dimand – AEK project)

ε. Ο άμεσος αποχαρακτηρισμός 6.048 τμ δασικής και αναδασωτέας έκτασης του Άλσους αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα του συνολικού σχεδίου, με 2.5 στρέμματα να προσαρτώνται στο παραχωρηθέν οικόπεδο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και τα υπόλοιπα 3.5 στρέμματα να χρησιμοποιούνται για πεζοδρομήσεις πέριξ του νέου γηπέδου (σ.4 στην Πολεοδομική και Χωροταξική Θεώρηση για το γήπεδο).

Η θέση της παράταξής μας για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι διατυπωμένη από την αρχή και με σαφήνεια στο πρόγραμμά μας. Θεωρούμε την ΑΕΚ τμήμα της ζωντανής ιστορίας της πόλης μας, άρρηκτα συνδεδεμένη με τις προσφυγικές ρίζες των κατοίκων της.. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δικαιούται να χτίσει το γήπεδό της στο χώρο των 26.6 στρεμμάτων, με σεβασμό στο περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες και το Σύνταγμα.

Η εστίαση της συζήτησης για το ΡΣΑ στα 2.5 ή 6 στρέμματα του άλσους που εκχωρούνται για την ανέγερση του γηπέδου είναι όχι μόνο το προκάλυμα άλλων επιδιώξεων, αλλά και αποπροσανατολιστική για τις αλλαγές που θα επιφέρει το ΡΣΑ στην ευρύτερη περιοχή. Γι’αυτό και έχουμε ζητήσει επανειλημμένα την αποσύνδεση της ανέγερσης του νέου γηπέδου από το έκτρωμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου και την κατάθεση ξεχωριστού νομοσχεδίου, ώστε να συζητήσουμε με την ΑΕΚ για τις πραγματικές ανάγκες για την ανέγερση ενός νέου γηπέδου. Όσο ταυτίζεται η πορεία του γηπέδου με την εκχώρηση του Άλσους και της πόλης σε αλλότρια συμφέροντα αμφισβητούνται εκ των προτέρων οι προϋποθέσεις για μία καλόπιστη συνεργασία.

Το Άλσος ανήκει στην πόλη, στους πολίτες της και συνολικά στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Την ευθύνη για την υποβάθμισή του φέρουν ακέραιη προηγούμενες Δημοτικές αρχές και η κυβέρνηση, ενώ ως Δύναμη πολιτών έχουμε εδώ και χρόνια καταγγείλει την εγκατάλειψη του άλσους και τις σκοπιμότητες που αυτή υπηρετεί. Ως νέα Δημοτική αρχή έχουμε δεσμευτεί επανειλημμένα ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αναγέννησή του άλσους, ώστε να αποτελέσει έναν πραγματικό τόπο έλξης και αναψυχής για όλους. Φευ όμως, υπάρχει και η άλλη εικόνα του Άλσους, αυτής που κάτοικοι της πόλης το επισκέπτοναι καθημερινά, το αγαπούν και επιδιώκουν την αναζωογόνησή του. Αυτό χρειάζεται η πόλη μας και όχι τη συκοφάντησή του…

Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν είναι ένα: ή με τους πολίτες και την ποιότητα ζωής στην πόλη ή με την παράδοση σε κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα και την υποβάθμιση της ζωής μας. Εμείς διαλέγουμε το πρώτο και σε αυτήν την κατεύθυνση θα εργαστούμε, καλώντας σε συμπόρευση όλους τους φορείς, τους συλλόγους, και κυρίως τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μας.

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
30/7/14».

ΑΕΚ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleΦιλικος αγώνας υποδομών στην Καρδάμαινα
Next Article 20 εκ. ευρώ για τον Καθόρλα απ’ την Ατλέτικο
Γιώργος Πίτσης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα

Ευρωμπάσκετ 2025: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ομάδα

September 14, 2025
Ελλάδα

Eurobasket 2025: Πρεμιέρα «με το δεξί» για την Εθνική

August 29, 2025
Ελλάδα

Nίκη κόντρα στον Ισραήλ και 5η θέση για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Eυρωμπάσκετ U20

July 20, 2025

Recent Posts

  • Camp ενδυνάμωσης και βελτίωσης δεξιοτήτων του Φοίβου σε συνεργασία με τον Προμηθέα
  • Ο Χρύσης στον Ασκληπιό Κω
  • Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΚΩ – «Χριστούγεννα Για Όλους»
  • Ο Μαστρογιαννάκος στο Δόξα Καρδάμαινας – Αναγέννηση Ασφενδιού
  • Aντωνιάδης – Δημουλάς – Αρτελάρης στο Ιπποκράτης – Δούκας

Recent Comments

No comments to show.
Giafkasports.gr
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
© 2025 giafkasports.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Διαχείριση συγκατάθεσης
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}