Οι μετοχές από τον Γκούμα στον Νοτιά

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

Μέσα στις επόμενες μέρες ο Νίκος Νοτιάς αναμένεται να γίνει ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά και την μετακίνηση των μετοχών από τους Γκούμα - Χατζηιωάννου στον μεγαλομέτοχο του δικεφάλου. Στο 51,3% το ποσοστό που συμπληρώνεται. Θέλει να μείνει ο Παππάς στο μετοχικό σχήμα εάν...
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα διοικητικά θέματα της ομάδας, με τους μετόχους Γκούμα - Χατζηιωάννου, να δίνουν τις μετοχές στο Νίκο Νοτιά και τον τελευταίο να φτάνει στο ποσοστό του 51,3% και σε συνδυασμό του 4,5 των Θανόπουλου και Αθηνή, να φτάνει στο 56%.

Ποσοστό που λογικά τον κάνει ισχυρό και έτοιμο να διαπραγματευτεί με οποιονδήποτε πιθανό επενδυτή θελήσει να μπει στην ΠΑΕ.

Και λέμε λογικά καθώς όπως αποκάλυψε στην Εξέδρα ο κ. Γκούμας, αυτός έκανε πρόταση στον κ. Νοτιά να του παραχωρήσει τις μετοχές που έχει με τον κ. Χατζηιωάννου και παρότι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας είπε προφορικά ναι, δεν έχει δώσει ακόμα την απάντηση του και γραπτά, κάτι που όμως είναι τυπικό.

"Έχω κάνει γραπτή πρόταση στον Νίκο Νοτιά μαζί με τον Πόλυ Χατζηιωάννου για να του παραχωρήσω τις μετοχές μου και να διευκολύνω το έργο του, διότι έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετέχουμε σε άλλη αύξηση κεφαλαίου. Μου απάντησε θετικά και με ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του δείχνω. Αναμένω την τελική του απάντηση αυτή την βδομάδα", δήλωσε ο κ. Γκούμας.

Παππάς: "Θέλω να παραμείνω στην ΑΕΚ"

Στις θετικές εξελίξεις όσον αφορά τα διοικητικά, περιλαμβάνονται και οι δηλώσεις του κ. Πέτρου Παππά, ο οποίος αποκάλυψε στην "Εξέδρα" πως δεν θέλει να γυρίσει την πλάτη στην ΑΕΚ και αντ' αυτού θα θελε να παραμείνει στην διοίκηση και να διατηρήσει το ποσοστό του (12,5%), με την προϋπόθεση βέβαια πως η νέα αρχή που πάει να γίνει θα διακρίνεται από σοβαρότητα.

"Έχω ήδη μιλήσει με τον Νίκο Νοτιά και τον έχω ενημερώσει για τις προθέσεις μου. Του είπα ότι α) δεν σκέφτομαι να δώσω τις μετοχές μου στην Ερασιτεχνική, β) θα τον υποστηρίξω ώστε να μπορέσει να βρει μια σωστή λύση για την ΑΕΚ, γ) σκέφτομαι θετικά να ακολουθήσω μελλοντική αύξηση κεφαλαίου στο ποσοστό μου και στην περίπτωση που τελικά δεν το κάνω προτιμώ να παραχωρήσω σε αυτόν τις μετοχές μου", δήλωσε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:
 

"Εάν έχω τυχόν επιφυλάξεις για οποιοδήποτε θέμα της ΑΕΚ, όσο κρατώ τις μετοχές μου, θα το συζητώ στο εξής πρώτα μαζί του και γενικότερα θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου ώστε να βοηθήσω την κατάσταση, αντικειμενικά και με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας".

Μια δήλωση που δείχνει πως ο κ. Παππάς έχει τις επιφυλάξεις του σχετικά με κάποιους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στην ΠΑΕ. Πάντως, είτε στη μια περίπτωση, είτε στην άλλη, ο Νοτιάς πλέον είναι έτοιμος για να γυρίσει σελίδα στην ιστορία της ομάδας.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.