Δηλώσεις Βόκολου στο Novasport fm

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009
"Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ. Ήταν ένα αντάξιο γκολ της αξίας του. Εμείς δεν έχουμε την ευκαιρία να τον βλέπουμε συχνά, αλλά σε όσα παιχνίδια έχει παίξει με την Εθνική έχει δείξει ότι έχει δυνατότητές", είπε ο Βόκολος για το γκολ που πέτυχε ο Σαμαράς στο ματς με τη Λετονία.

Στη συνέχεια, ο πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού, εξήγησε τη σημασία του σαββατιάτικου αγώνα κόντρα στους Λετονούς: "Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Είχα αγωνιστεί σε πολλά παρόμοια παιχνίδια. Υπάρχει μια γενική μουρμούρα και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο μέσα από την ψυχολογία των παιδιών. Είναι λογικό να έχει αντίκτυπο στην απόδοση της ομάδας".

Όσον αφορά τις επιλογές του Ότο Ρεχάγκελ, σχολίασε: "Πρέπει να καταλάβουμε τη θέση του προπονητή, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ομάδα. Σχετικά με τους παίκτες που δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, ρωτάω εγώ: Πόσο εύκολο είναι να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, από τη στιγμή που στις ομάδες μας αγωνίζονται περισσότεροι ξένοι. Κάποια στιγμή πρέπει να λυθεί αυτό το θέμα".

Ο Βόκολος ευχήθηκε στους παίκτες του Ρεχάγκελ να πάρουν τη νίκη το βράδυ της Τετάρτης: "Ο κόσμος πιστεύω ότι ευχαριστήθηκε το παιχνίδι με τη Λετονία, ειδικά το δεύτερο ημίχρονο. Δεν είναι της ώρα να μπούμε σε αναλύσεις. Ας ευχηθούμε τα παιδιά να πάρουν τη νίκη κόντρα στο Λουξεμβούργο. Από εκεί και πέρα, θα περιμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλο μας στα μπαράζ".

Για το ματς Ελβετία-Ισραήλ, τόνισε: "Δεν πρέπει να προκαθορίζουμε ένα αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι θα παίξουμε στα μπαράζ, όμως επειδή είναι ποδόσφαιρο δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει 2-3 αποτελέσματα και να ήμασταν αυτή τη στιγμή σε καλύτερη θέση. Ο κόσμος θεωρεί αποτυχία το γεγονός ότι η ομάδα θα παίξει στα μπαράζ, όμως δεν είναι έτσι".

Καταλήγοντας, ο Βόκολος, που είναι προπονητής της Εθνικής Παίδων, έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: "Υπάρχουν πολλά ταλέντα, όμως πρέπει κάποια στιγμή να παίξουν".
Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.