"Όταν δεν έχεις μέσους, είναι σαν να κόβεις τα χέρια σου ή τα πόδια σου"

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021

Στην Τρίπολη ξεκινάει, τις υποχρεώσεις του στα play off, ο Παναθηναϊκός, με τον Λάζλο Μπόλονι να στέκεται στα προβλήματα, με τραυματισμούς, που αντιμετωπίζουν οι μέσοι της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε, στο Novasports, ο Ρουμάνος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι:

Πόσο σημαντικό είναι να ξεκινήσει με το δεξί ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στα play off;

"Ο στόχος όλων των ομάδων είναι να ξεκινήσουν καλά και να συνεχίσουν με καλά αποτελέσματα, άρα και ο δικός μας στόχος αυτός είναι. Μιλάμε για ένα δεύτερο πρωτάθλημα. Κοιτάμε να κάνουμε το καλύτερο, να είμαστε έτοιμοι, να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, όσο το δυνατόν πιο μακριά, αλλά από εκεί και πέρα το να κάνω υποσχέσεις και να δίνω υποσχέσεις δεν είναι του χαρακτήρα μου. Εννοείται βέβαια πως θα κάνουμε το παν για να αποσπάσουμε το μάξιμουμ".

Σας προβληματίζουν οι τραυματισμοί κάποιων βασικών ποδοσφαιριστών όπως για παράδειγμα οι Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο;

"Επιστρέφοντας και αναφέροντας τους παίκτες που και εσείς είπατε και ιδιαίτερα αναφέρομαι στον Κουρμπέλη δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι λόγω ενός χρόνιου προβλήματος θα ήταν για τόσο μεγάλο διάστημα, σχεδόν το μισό πρωτάθλημα απών. Όπως επίσης δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε πως θα είχαμε και άλλους παίκτες που θα είχαν ατυχήματα όπως οι Σανκαρέ, Μαουρίσιο, Βέλεθ".

Οι δύο τελευταίοι είναι και οι ποιο σημαντικοί;

"Όλες οι απώλειες είναι σημαντικές. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για παίκτες που είναι στον άξονα, στην καρδιά της ομάδας. Διότι όταν δεν έχεις μέσους είναι σαν να κόβεις τα χέρια σου ή τα πόδια σου. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θέλω αυτό να εκληφθεί ότι μιλάω αρνητικά για τους υπόλοιπους, έχουμε και άλλους παίκτες. Κάναμε καλά αποτελέσματα ακόμα και όταν στερούμασταν των υπηρεσιών των Κουρμπέλη, Βέλεθ, Βιγιαφάνες, Μαουρίσιο. Και αυτό γιατί πάντοτε βρίσκαμε λύσεις μέσα από την ομάδα των παικτών μας. Πιστεύω όμως ότι δεν προσβάλω κανέναν αν σας πω ότι με τους συγκεκριμένους παίκτες, αναπνέουμε πολύ καλύτερα".

Είναι έτοιμη η ομάδα για την αναμέτρηση με τον Αστέρα. Πάει με καλύτερη ψυχολογία γιατί κέρδισε τον ΠΑΟΚ;

"Πρόκειται για έναν πάρα πολύ δύσκολο αγώνα. Εδώ στην Ελλάδα ακούω συχνά ότι υπάρχει ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ αλλά δεν είναι αλήθεια. Είναι ένας δύσκολος αγώνας γιατί αν πάρω για παράδειγμα τον επόμενο αντίπαλο μας είδα πως τον κέρδισαν και πως έπαιξαν και με άλλους σημαντικούς αντιπάλους, με την ΑΕΚ, με εμάς. Και ουσιαστικά θα πρέπει να σταματήσουμε να λέμε πράγματα χωρίς υπευθυνότητα. Εγώ σέβομαι τον κάθε αντίπαλο και προετοιμάζω την ομάδα το καλύτερο δυνατό για κάθε αντίπαλο".

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.