«Με όπλο μας την ομαδικότητα θα πάμε στα αστέρια»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερείρα στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Κράσνονταρ μίλησε αρχικά για το πρώτο παιχνίδι και το πλάνο του για τη ρεβάνς«Αρχικά δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ποιότητα του αντιπάλου. Έχουν τον ίδιο προπονητή τρία χρόνια, και έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Στο πρώτο παιχνίδι ελέγξαμε καλά τον αντίπαλο. Βάλαμε την λογική πάνω από το συναίσθημα. Το πλάνο ήταν καλό, πήγε καλά η ομάδα στο πρώτο παιχνίδι και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η αποτελεσματικότητα ήταν η διαφορά. Στη ρεβάνς πρέπει να κρατήσουμε τη λογική και όχι το συναίσθημα. Ξέρουμε ότι ένα γκολ μας βάζει σε θέση οδηγού, ωστόσο νομίζω ότι το παιχνίδι θα παιχθεί στο πνευματικό κομμάτι. Πρέπει να έχουμε ηρεμία. Το σημαντικότερο είναι ο κάθε ποδοσφαιριστής να είναι συγκεντρωμένος στο έργο του. Δε πρέπει να σκεφτόμαστε το αύριο ή το μετά .Για αυτό και είπα για λογική κόντρα στο συναίσθημα. Οι φίλαθλοι μας θα το ζήσουν έντονα, είναι λογικό .Εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε την καλύτερη απόφαση. Ταυτόχρονα πρέπει να σκεφτούμε τη μας έφερε εδώ ως τώρα, και αυτό ξεκίνησε από τα Play off του πρωταθλήματος. Η δουλειά ξεκίνησε από τότε, ίσως και νωρίτερα, και μας έφερε εδώ ως τώρα. Αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε».

Για το αν μπορεί να υπολογίζει  σε Τσόλακ και Ουαγκέ:  «Το ποδόσφαιρο δεν είναι Playstation, να βάλουμε ένα παίχτη κατευθείαν στα βαθιά. Το έχουμε καταλάβει και από τους μεγαλύτερους προπονητές. Από την άλλη πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη λίστα, οπότε είναι στη διάθεση μου. Είναι λίγο δύσκολο να θεωρήσουμε τα παιχνίδια στην Ελλάδα ως τεστ, δεν έχουν καμία σχέση με το επίπεδο των αντιπάλων που αντιμετωπίζουμε. Σίγουρα αύριο θα παίξουμε με μια ομάδα που έχει ατομική ποιότητα. Είδαμε ότι πάνε στο ένας εναντίον ενός. Ο δικός μας τρόπος αντιμετώπισης θα είναι ομαδικός, και μπροστά και πίσω. Η μεγάλη μας δύναμη έχει να κάνει με το σύνολο, και όχι οι μονάδες που μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω, αν και έχουμε τέτοιες. Εδώ μας έφερε η σκληρή δουλειά, η πειθαρχία και το ατομικό ταλέντο των ποδοσφαιριστών βέβαια».

Για το ποιος είναι το φαβορί:  «Νομίζω ότι όταν μιλάμε για δύο ομάδες, είναι σχετικός ο τίτλος του φαβορί. Αν κοιτάξουμε από την άποψη επενδύσεων, ο αντίπαλος είναι ικανός να κάνει μεταγραφές 12 εκατομμυρίων, ή ότι έχουν τον ίδιο προπονητή τρία χρόνια, είναι το φαβορί. Αν κοιτάξεις τη δίψα, το πάθος, και την πίστη είμαστε εμείς. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, ο δικός μας ο στόχος είναι ο ίδιος. Κάτι που είχα πει με την Μπεσίκτας,  είναι ότι δεν είναι όνειρο το Champions League, αλλά στόχος. Εγώ έκανα πρώτος αυτή τη μετάβαση. Από την διοίκηση μου ζητήθηκε να μπούμε σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Έτσι αύριο θα μπορούμε να μιλάμε είτε για κάτι θετικό, είτε για κάτι ιστορικό».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.