«Είχαμε ουσία»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ κρατά την αποτελεσματικότητα της Εθνικής μετά τη δύσκολη νίκη στο Κόσοβο (1-2). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανφέρθηκε με θετικά λόγια στους Φορτούνη και Σβάρνα, ενώ μίλησε για τη συνολική προσπάθεια που κάνει η ελληνική ομάδα για να δημιουργήσει ένα νέο δυνατό σύνολο.

Αναλυτικά, ο Ολλανδός προπονητής μίλησε για:

-τη νίκη της Εθνικής: Δεν ήταν ένα εύκολο ματς. Με το γρήγορο 2-0 περιμέναμε κάτι διαφορετικό στην συνέχεια. Το Κόσοβο έκανε όμως καλό πρέσινγκ και μας δυσκόλεψε. Χτύπησε ο αρχηγός μας αλλά μπήκε ο Δημήτρης (Σιόβας). Μέχρι το γκολ που δεχθήκαμε δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα και είχαμε και την ευκαιρία του Λημνιού για το 3-0 νωρίτερα. Αξίζαμε εν τέλει την εκτός έδρας νίκη.

-Τις ελλείψεις του Κοσόβου: Δεν ξέρω τόσο καλά το Κόσοβο ως ομάδα. Να ξέρω τα... εσωτερικά τους. Είδα ότι έχουν καλούς παίκτες και επικίνδυνη ομάδα και εάν συνεχίσουν να εξελίσσονται θα πάρουν και αποτελέσματα. Εμείς είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη που ήταν πολύ σημαντική για εμάς.

-τις αδυναμίες του αντιπάλου: Ίσως να είναι μία ομάδα που δεν έχει συνηθίσει έτσι. Να παίζουν μαζί. Ίσως γιατί της έλειπαν οι παίκτες που είπατε. Αυτό γίνεται όταν κάνεις νέα προσπάθεια να 'χτίσεις' κάτι. Το βασικότερο ήταν νομίζω η διάταξη.

-το τι κρατάει από το παιχνίδι: Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις εκτός έδρας. Προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι καλό. Μπορεί να μην παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά είχαμε ουσία και αποτέλεσμα.

-την αλλαγή του Φορτούνη: Είναι σημαντικό που έπαιξε και ήταν ένα ματς που έπρεπε να 'δουλέψει' πολύ. Δούλεψε πολύ και ήταν καλός. Το Κόσοβο είχε δυναμώσει το κέντρο του και η επιλογή ήταν να βγάλουμε τον Φορτούνη και τον Κουλούρη. Έκανε την δουλειά του και ότι έπρεπε στα 60 λεπτά. Έπρεπε να ενισχύσουμε και το κέντρο μας και την ομάδα.

-το τι κρατά από το ματς: Φυσικά έχουμε παίκτες που προπονούνται πιο τακτικά και παίζουν πιο συχνά. Να είναι όσο το δυνατόν πιο πολλοί οι ίδιοι στην 11άδα. Έχουμε όμως και περιπτώσεις όπως τον τραυματισμό του Σταφυλίδη. Πάντα βλέπουμε ποιος είναι πιο καλά. Μπορεί να υπάρχουν παίκτες που να μην είμαστε χαρούμενοι ή παίκτες που να αξίζουν την ευκαιρία. Θέλουμε όμως να 'χτίζουμε'. Δεν θέλουμε να αλλάζουμε συνέχεια. Για να 'χτίσεις' μία ομάδα πρέπει να έχεις έναν συγκεκριμένο κορμό. Κρατάμε σίγουρα τον Σβάρνα που έπαιξε δύο ματς. Ένας νέος παίκτης, που έδειξε πως μπορεί να παίξει σε αυτό το επίπεδο. Και σήμερα έπαιξε καλά. Μπήκε στην ομάδα και θα τον δούμε και στην συνέχεια. Άφησε πολύ καλή εντύπωση όμως και τον κρατάμε στα θετικά.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.