Μπεργκ ο αντι-Μακέντα;

Σαρρής Σουλειμάν Σαρρής Σουλειμάν Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 26 Μαϊος 2020

Η υπόθεση του Μάρκους Μπεργκ δεν τελειώνει ποτέ. Αντιθέτως, το όνομα του Σουηδού πρόκειται να «παίξει» στον ελληνικό Τύπο. Μάλιστα, ο επιθετικός πρόκειται να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αφού το συμβόλαιό του με την Κράσνονταρ ολοκληρώνεται και μια προοπτική επιστροφής στο τριφύλλι είναι πάντα στο τραπέζι. Άλλωστε, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Νίκος Νταμπίζας, το τριφύλλι ακόμη και την περίοδο των πολλών δυσκολιών έφτασε κοντά στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή με μια διαφορετικού τύπου χρηματοδότηση, αλλά την τελευταία στιγμή η υπόθεση δεν προχώρησε.

Είναι γνωστό πως ο  Μπεργκ έχει πάντα στο μυαλό του μια πιθανή επιστροφή στην ομάδα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας από τους λόγους που ζητούσε πολλά από τον Ολυμπιακό και τον απέρριψε, ήταν το πράσινο παρελθόν του. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξει ξανά θέμα;

Αν ο Μακέντα πουληθεί, τότε η ομάδα θα προχωρήσει για την απόκτηση φορ. Αν ο Μπεργκ ρίξει τις απαιτήσεις του και θελήσει να φορέσει και πάλι τα πράσινα, τότε τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Το βέβαιο είναι ότι ο Σουηδός ήταν πάντα στο μυαλό των διοικούντων και παραμένει ακόμα. Μάλιστα, η περίπτωση του αποκτά περισσότερες πιθανότητες από την στιγμή που ο Μακέντα είναι διατεθειμένος να δοκιμάσει την τύχη του σε καλύτερο πρωτάθλημα.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Μπεργκ για το μέλλον του
Για το αν θα υπογράψει για έναν έξτρα μήνα, μιας και το ρωσικό πρωτάθλημα ξεκινάει Ιούλιο ενώ το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο: «Δεν έχω υπογράψει ακόμη, αλλά θα δούμε. Υπάρχει ακόμα χρόνος».

Για τις διαπραγματεύσεις ενός συμβολαίου μακράς διάρκειας: «Όλα εξαρτώνται από το Κρασνοντάρ. Είμαι επαγγελματίας. Όσο υπάρχει συμβόλαιο, θα συμμορφώνομαι με όλους τους όρους του».

Για το αν θέλει να μείνει: «Μου αρέσει εδώ. Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Αλλά, επαναλαμβάνω – όλα εξαρτώνται από την διοίκηση. Αν μη τι άλλο, έχω επιλογές, δεν αγχώνομαι. Νομίζω ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες».

Για το ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν πως η Κρασνοντάρ θέλει να αποχωριστεί τον Μπεργκ και ακόμη 4 ποδοσφαιριστές: «Ούτε που το άκουσα. Υπάρχουν πάντα πολλές φήμες, ειδικά τέτοια περίοδο. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στη συνέχεια, όλοι προτείνουν κάτι».

Σαρρής Σουλειμάν

Σαρρής Σουλειμάν

Ο φωτογράφος του giafkasports.gr. «Κολλημένος» με την φωτογραφική του μηχανή έχει χαρίσει άπειρα κλικ όλα αυτά τα χρόνια.