Συνεχίζει να ψάχνει στην γαλλική αγορά ο Ολυμπιακός

Σαρρής Σουλειμάν Σαρρής Σουλειμάν Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020

Με την ατζέντα Καρεμπέ και Μοντεστό, Ανιγκό να παραμένει πλούσια και ενεργή οι ερυθρόλευκοι ρίχνουν ματιές στην γαλλική αγορά για μία τουλάχιστον μεταγραφή και στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες έχει έρθει το όνομα του Καλουλού. Ο 23χρονος δεξιός μπακ της Αζαξιό έχει πέσει στο τραπέζι για τους «ερυθρόλευκους», με την περίπτωσή του ωστόσο, να μην είναι τόσο εύκολη καθώς ο παίκτης είναι σε καλή ηλικία και με ανοδική πορεία.


 Προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν στην β΄ κατηγορία της Γαλλίας, γεγονός πουέχει ανεβάσεις τις ποδοσφαιρικές μετοχές του με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδιαφέρον από αγγλικές αλλά και γερμανικές ομάδες. Ο Καλουλού αποτελεί «προϊόν παραγωγής» της ακαδημίας της Λιόν. Μάλιστα, έως και το καλοκαίρι του 2019 ανήκε στους «Λιονέ», χωρίς ποτέ να καταφέρει να κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, παρότι  ήταν ο βασικός στη Λιόν Β’.

 Το καλοκαίρι η Αζαξιό κατάφερε να τον αποκτήσει ως ελεύθερο, με την ομάδα από την οποία αναδείχθηκε να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 30%. Ο 22χρονος γρήγορος και ταλαντούχος μπακ είχε συνολικά 20 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ με την ομάδα του, αλλά η συνεισφορά του ήταν πολύ πιο σημαντική από τους αριθμούς, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι μπήκε τρεις φορές στην κορυφαία 11άδα του πρωταθλήματος στη διάρκεια της σεζόν.

Ο Καλουλού παίζει κυρίως ως δεξιός μπακ, αλλά μπορεί να καλύψει άνετα και τις υπόλοιπες θέσεις της άμυνας. Οι «ερυθρόλευκοι» αν θελήσουν να τον διεκδικήσουν, αρκεί φυσικά να μην μπει δυνατά κάποια αγγλική ή γερμανική ομάδα οπότε θα ανέβει ψηλά και η τιμή

 

Σαρρής Σουλειμάν

Σαρρής Σουλειμάν

Ο φωτογράφος του giafkasports.gr. «Κολλημένος» με την φωτογραφική του μηχανή έχει χαρίσει άπειρα κλικ όλα αυτά τα χρόνια.