Οι πρώτοι σκόρερ όλων των εποχών της A' Εθνικής

Σαρρής Σουλειμάν Σαρρής Σουλειμάν Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 05 Μαϊος 2020

Tον πίνακα με τους πρώτους σκόρερ όλων των εποχών από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική», παρουσίασε η Super League.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League.

Από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική», σήμερα παρουσιάζουμε τον πίνακα με τους πρώτους σκόρερ όλων των εποχών. Πιθανές διαφορές με άλλες αντίστοιχες λίστες προέρχονται καθώς έχουν επανεκτιμηθεί κάποια αυτογκόλ, ενώ υπολογίζονται και τα γκολ σε μπαράζ και πλέι οφ.

Ο πίνακας των σκόρερ

Μπορεί το θέαμα στο ποδόσφαιρο να έχει εμπλουτιστεί με πολλά στοιχεία, ωστόσο ο αυθεντικός πλούτος του είναι το γκολ. Τα πολλά γκολ συνδέονται με το θέαμα και αυτοί που τα προσφέρουν είναι φυσικό να γίνονται και οι πιο αγαπημένοι, πιο δημοφιλείς ποδοσφαιριστές.

Στα 60 χρόνια Α’ Εθνικής 3785 ποδοσφαιριστές έχουν πανηγυρίσει γκολ τους. Μπορεί μάλιστα κάποιος που πέτυχε ένα να μνημονεύεται περισσότερο, αν η αξία του γκολ ήταν μεγάλη. Οι ικανοί σκόρερ που πέρασαν από την Α’ Εθνική είναι πολλοί και καλοί. Πολύ καλοί ξένοι ήλθαν σε μεγάλη ηλικία ή έμειναν λίγο, οπότε η λίστα των κορυφαίων σκόρερ έχει έντονο ελληνικό χρώμα, που το δίνουν οι πρώτες δεκαετίες κυρίως.

Ο Θωμάς Μαύρος φιγουράρει στην κορυφή με τα 261 γκολ του με Πανιώνιο και ΑΕΚ. Ο Πολωνός Κριστόφ Βαζέχα είναι ο μοναδικός ξένος στις 21 πρώτες θέσεις, ενώ δύο μεγάλοι ποδοσφαιριστές, ο Παπαϊωάννου και ο Σιδέρης ακολουθούν. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι ο τελευταίος χρονικά που μπήκε σε αυτό το κλαμπ των 30, που έχουν πετύχει τριψήφιο αριθμό γκολ.

Σε αυτό το σημείωμα θα μπορούσαν να προστεθούν πολλές ακόμα αναλύσεις, για τον τρόπο και τη συχνότητα, που σκόραραν οι ποδοσφαιριστές, αλλά καλύτερα να αφήσουμε την επιβλητική λίστα και να κάνουμε σε άλλα θέματα ειδικές αναφορές και αναλύσεις.

Οι πρώτοι σκόρερ στην Α’ Εθνική

    Θωμάς Μαύρος 261
    Κριστόφ Βαζέχα 244
    Μίμης Παπαϊωάννου 234
    Γιώργος Σιδέρης 225
    Αντώνης Αντωνιάδης 188
    Δημήτρης Σαραβάκος 188
    Αλέξης Αλεξανδρής 186
    Γιώργος Δέδες 182
    Νίκος Αναστόπουλος 181
    Μιχάλης Κρητικόπουλος 176
    Νίκος Λυμπερόπουλος 167
    Ντέμης Νικολαϊδης 164
    Ντίνος Κούης 142
    Μίμης Δομάζος 141
    Κώστας Νεστορίδης 141
    Γιώργος Χαρ. Γεωργιάδης 137
    Σταύρος Σαράφης 137
    Δημήτρης Σαλπιγγίδης 136
    Γιώργος Κούδας 133
    Αλέκος Αλεξιάδης 133
    Βασίλης Δημητριάδης 129
    Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς 129
    Θανάσης Ιντζόγλου 128
    Κώστας Φρατζέσκος 116
    Χρήστος Δημόπουλος 113
    Μιχάλης Κωνσταντίνου 109
    Γιώργος Σκαρτάδος 107
    Γιώργος Κωστίκος 104
    Δημήτρης Χατζηϊωάννογλου 102
    Ντανιέλ Μπατίστα 100

Σαρρής Σουλειμάν

Σαρρής Σουλειμάν

Ο φωτογράφος του giafkasports.gr. «Κολλημένος» με την φωτογραφική του μηχανή έχει χαρίσει άπειρα κλικ όλα αυτά τα χρόνια.