Βαριά ποινή για Μελισσανίδη

Σαρρής Σουλειμάν Σαρρής Σουλειμάν Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

Αποκλεισμός έδρας της ΑΕΚ για δυο παιχνίδια, βαριά πρόστιμα και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα διάρκειας οκτώ μηνών για τον Δημήτρη Μελισσανίδη είναι η ποινή της Ένωσης για όσα έγιναν στο ματς Κυπέλλου με τον Άρη.

Βαριά ποινή επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τα γεγονότα στο ματς Κυπέλλου με τον Άρη.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε στην «Ένωση» δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 68.000 πρόστιμο (κρίνοντας ότι υπήρξε είσοδος φιλάθλων συνοδευόμενη από βιαιοπραγία εναντίον του γυμναστή των φιλοξενούμενων).

Παράλληλα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης απαλλάχθηκε για το επεισόδιο με τον Θεόδωρο Καρυπίδη, ωστόσο κρίθηκε ελεγκτέος για εκείνο με τον βοηθό διαιτητή και κατόπιν τούτου του επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για οκτώ μήνες (ενώ η ΑΕΚ θα πληρώσει και επιπλέον 20.000 ευρώ ως συνυπεύθυνη).

Θεωρείται βέβαιο ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα καταθέσουν έφεση (αφού τους δίνεται αυτό το δικαίωμα) ενώ θα εκτίσουν την τιμωρία αποκλεισμού της έδρας στα παιχνίδια των πλέι-οφ (τα οποία ούτως ή άλλως είναι πιθανότατο να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών).

Αναλυτικά η απόφαση της  Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

Απάλλαξε τον Δημήτριο Μελισσανίδη για το πειθαρχικό αδίκημα που προβλέπεται στα άρθρα 12, 11 παρ. 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 παρ. 1γ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Κήρυξε, κατά τα λοιπά, την ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Δημήτριο Μελισσανίδη πειθαρχικά ελεγκτέους για τα αναλυτικά αναφερόμενα στο σκεπτικό πειθαρχικά αδικήματα.

Επέβαλε στην εγκαλούμενη ΠΑΕ ΑΕΚ: ι) συνολική χρηματική ποινή ποσού εξήντα οκτώ χιλιάδων (68.000) ευρώ και ιι) ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές, εκτιτέα από την πρώτη, μετά την επιβολή της αγωνιστική ημέρα, κατά την οποία είναι γηπεδούχος.

Επέβαλε στον εγκαλούμενο Δημήτριο Μελισσανίδη, αξιωματούχο, τις ποινές: ι) της απαγόρευσης εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας για οκτώ (8) μήνες και ιι) της χρηματικής ποινής ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, της εγκαλουμένης ΠΑΕ ευθυνόμενης εις ολόκληρον με τον ως άνω εγκαλούμενο.

Απειλεί σε βάρος της εγκαλουμένης ΠΑΕ χρηματική ποινή ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας, που επιβλήθηκε στον ως άνω εγκαλούμενο (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-Άρης).

Σαρρής Σουλειμάν

Σαρρής Σουλειμάν

Ο φωτογράφος του giafkasports.gr. «Κολλημένος» με την φωτογραφική του μηχανή έχει χαρίσει άπειρα κλικ όλα αυτά τα χρόνια.