«Θα μπορούσε να ξαναρχίσει το ποδόσφαιρο, αλλά...»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Ακόμα μια συνέντευξη σε ιταλικό Μέσο παραχώρησε ο Ιταλός προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα. Συγκεκριμένα μίλησε στο Radio Bianconera, όπου τόνισε ότι αν ληφθεί η απόφαση να ξεκινήσει πάλι η αγωνιστική δράση, αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο αν υπάρχει εγγυημένη ασφάλεια για όλους, προσθέτοντας πάντως ότι σε αυτήν την περίπτωση τα άδεια γήπεδα δεν θα ήταν και ό,τι καλύτερο. Επίσης ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε και στις επαφές που έχει με δικούς του ανθρώπους στο Μπέργκαμο, το οποίο δοκιμάζεται από τον COVID 19.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καρέρα:

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον κορονοϊό και αν μπορεί να ξεκινήσει κάποια στιγμή ξανά το ποδόσφαιρο: «Είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι και μπορούμε να βγούμε έξω μόνο για να κάνουμε τα ψώνια. Πόσο δύσκολο θα είναι να ξεκινήσει η αγωνιστική δραστηριότητα ξανά; Αυτή τη στιγμή είναι το τελευταίο πράγμα που υπάρχει στο μυαλό σου. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι αν μπορούμε να ξεκινήσουμε με ασφάλεια, το να παίζεις σε άδεια γήπεδα δεν είναι ό,τι καλύτερο».

Για το αν θα είναι σωστό να διακοπεί το πρωτάθλημα: «Θεωρώ πως θα μπορούσαμε να ξαναξεκινήσουμε, αλλά το λογικό είναι να κοιτάξουμε και διάφορους παράγοντες, κυρίως την ασφάλεια των ανθρώπων που δουλεύουν στο ποδόσφαιρο και των φιλάθλων. Θα ήταν όμορφο να αρχίσουμε πάλι με γεμάτα γήπεδα, αν και είναι δύσκολο».

Για το πως υποδέχθηκαν στην Ελλάδα τη συμφωνία της Γιουβέντους με τους παίκτες της για περικοπή των μισθών: «Δεν διαβάζω εφημερίδες καθώς δεν μιλάω ελληνικά, αλλά νομίζω πως όλοι το βλέπουν με θετικό τρόπο».

Για το αν έχει επαφές με ανθρώπους στο Μπέργκαμο που έχει πληγεί από τον κορονοϊό: «Ναι έχω επαφές με φίλους μου που μου λένε ότι η κατάσταση είναι αυτή που διαβάζουμε και γνωρίζουμε. Ξέρω ότι οι άνθρωποι στο Μπέργκαμο αντέχουν και ποτέ δεν τα παρατάνε και θα επιστρέψουν δυνατότεροι σε σχέση με πριν».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.