Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας με... μάσκα

Παναγιώτης Ζουζούνης Παναγιώτης Ζουζούνης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε πριν 14 μέρες

Σε καθεστώς αυξημένων μέτρων λόγω της παγκόσμιας έξαρσης του COVID-19 πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο η Τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020.

Η υγειονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα μας, σαφώς και επηρεάζει ακόμα και τις εκδηλώσεις αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, δεδομένου οτι μετά την ακύρωση της λαμπαδηδρομίας εντός της χώρας, τα μέτρα που ελήφθησαν για την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας το πρωί της Πέμπτης ήταν πολύ αυστηρά. Η τελετή ολοκληρώθηκε στο Καλλιμάρμαρο κεκλεισμένων των θυρών διότι η είσοδος στο κοινό δεν επετράπη και διεξήχθη παρουσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και ολιγομελούς αντιπροσωπείας της Οργανωτικής Επιτροπής. 

Στη λαμπαδηδρομία έλαβαν μέρος τέσσερις μόνον αθλητές, δύο Έλληνες Ολυμπιονίκες (Λευτέρης Πετρούνιας και Κατερίνα Στεφανίδη) και δύο Ιάπωνες, ενώ ο χορός των Ιερειών αποτελείτο από δέκα μόνον άτομα. Ο Λευτέρης Πετρούνιας εισήλθε στο Στάδιο με τη δάδα και την παρέδωσε στην Κατερίνα Στεφανίδη η οποία και άναψε τον βωμό. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στην εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, Ναόκο Ιμόρο. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Ματουσίμα, στην Ιαπωνία, την Παρασκευή (20/3). 

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα λοιπόν πως πέρα από τους σαφείς καθημερινούς κινδύνους που αντιμετωπίζουμε αφενός μεν ως Κοινωνικό Σύνολο, αφετέρου δε ως Σύστημα Υγείας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις παράπλευρες απώλειες της κρίσης του κορωνοϊού. Μίας παγκόσμια γιορτή με άρωμα Ελλάδας, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πραγματοποιείτο μεγαλοπρεπώς, ενώπιον δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, καλυπτόμενη από πλήθος εγχώριων και ξένων ΜΜΕ και υποστηριζόμενη από σύσσωμη την πολιτική και αθλητική ηγεσία, δίνοντας στην Ελλάδα τεράστια παγκόσμια προβολή και υπενθυμίζοντας σε όλους το τι έχει προσφέρει αυτή η Χώρα στην Ανθρωπότητα και στον Πολιτισμό, πραγματοποιήθηκε κυριολεκτικά εν κλειστώ και υπό φοβικό καθεστώς. 

Ευχής έργον θα είναι να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση επιτυχώς. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, ατομική και κοινωνική ευθύνη αλλά και κρατική αρωγή και μέριμνα. Όλα δείχνουν οτι είμαστε στον σωστό δρόμο και αργά ή γρήγορα θα μπορούμε να λέμε οτι άξιζαν οι θυσίες που συλλογικά κάναμε. 

Παναγιώτης Ζουζούνης

Παναγιώτης Ζουζούνης

Κλασσικό παιδί των 90's. Πάθος και μεράκι για ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ατελείωτη διάθεση για κριτική, ανάλυση και πολλή τροφή για σκέψη. Ένας λάτρης του cult με κοινωνικές ευαισθησίες, που δεν διστάζει να εκφράσει τις αιρετικές, πλην όμως εμπεριστατωμένες του απόψεις. Μεγάλες του αγάπες η αρθρογραφία, το ραδιόφωνο και η ανταλλαγή απόψεων.