«Μείνετε σπίτι όσο χρειάζεται για να ξεριζώσουμε αυτόν τον ιό»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020

Μένει στη χώρα μας αλλά η σκέψη του είναι στην Ιταλία. Ο Μάσιμο Καρέρα μίλησε σε ιταλικά ΜΜΕ για τον κορωνοϊό καθώς και άλλα ζητήματα τα οποία αφορούν το ιταλικό και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια ανησυχία για την κατάσταση και έστειλε το μήνυμά του... «Πρέπει να μείνετε σπίτι όσο καιρό χρειάζεται για να ξεριζώσουμε αυτόν τον ιό», τόνισε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάσιμο Καρέρα:

Για το πως βλέπει την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ιταλία:
«Υπάρχει σίγουρα μια ανησυχία για να μη φτάσει η κατάσταση σε αυτήν την Ιταλίας ή άλλων χωρών. Έχω την κόρη μου στο Μιλάνο, τις αδερφές μου στο Σέστο Σαν Τζοβάνι, τον πατριό μου στην Αλεσάντρια και πολλούς φίλους στο Μπέργκαμο. Έχω μια μικρή ανησυχία, αλλά όλοι είναι καλά ως τώρα. Πρέπει να μείνετε σπίτι όσο καιρό χρειάζεται για να ξεριζώσουμε αυτόν τον ιό».

Για την απόφαση της UEFA να σταματήσει τις διοργανώσεις:
«Νομίζω πως ότι αποφάσισαν να κάνουν το έκαναν αργοπορημένα. Έπρεπε να το είχαν σκεφτεί. Δεν έχει νόημα να βλέπεις ματς του Champions League χωρίς θεατές. Δεν έχει κανένα νόημα. Ίσως κάποιοι υποτίμησαν την κατάσταση νομίζοντας πως ήταν ένα ιταλικό πρόβλημα μόνο που δεν θα μπορούσε να αγγίξει τους άλλους».

Για το μέλλον της ποδοσφαιρικής σεζόν:
«Πρέπει πρώτα να καταλάβουμε πότε μπορούμε να επιστρέψουμε στα ματς χωρίς κίνδυνο. Αυτό είναι κυρίως το θέμα. Επίσης υπάρχει το Euro. Αν οι σύλλογοι δεν αγωνίζονται, πως μπορούν να παίξουν οι Εθνικές ομάδες; Υπάρχουν επίσης τα πλέι οφ. Αν μετακινήσουν το Euro η μία πιθανότητα είναι να υπάρξει διακοπή τώρα αντί για την περίοδο Μαΐου - Ιουνίου και να πάει το τέλος της σεζόν πιο μετά, μετακινώντας έτσι τα παιχνίδια».

Για τα πλέι οφ στη Super League:
«Στην Ελλάδα η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε πριν από δύο Κυριακές. Τώρα μένουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Για τα πλέι οφ απομένουν άλλα δέκα παιχνίδια και ξεκινάμε με τους βαθμούς που έχουμε μαζέψει ως τώρα. Τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ είναι δύο mini πρωταθλήματα και όλοι ξεκινούν με τους βαθμούς που μάζεψαν στη σεζόν.

Για το αν θα μπορούσαν τα πλέι οφ να εφαρμοστούν και στο ιταλικό πρωτάθλημα:
«Θα μπορούσε να είναι μια ιδέα. Τα κλασικά πλέι οφ έχουν το ρίσκο να διεξάγονται με λάθος τρόπο όταν για παράδειγμα ο πρώτος έχει πολλούς περισσότερους βαθμούς πλεονέκτημα σε σχέση με τον έκτο και το ίδιο ισχύει και για τη ζώνη του υποβιβασμού. Το να κάνεις πλέι οφ έτσι δεν έχει νόημα. Αν υπάρχει χρόνος να παιχτούν αυτά τα δέκα παιχνίδια των πλέι οφ, να γίνουν, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε και τον χρόνο που θα υπάρχει».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.