«Έχει σφίξει τα λουριά ο Καρέρα»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020

Το εγκώμιο του Μάσιμο Καρέρα για τη βελτίωση που έχει παρουσιάσει η ΑΕΚ ανασταλτικά και όχι μόνο έπλεξε ο Βασίλης Μπάρκας μιλώντας στη Nova. Ο διεθνής γκολκίπερ στάθηκε στη δουλειά που κάνει ο Ιταλός τεχνικός, το πόσο απαιτητικός είναι αλλά και τις ευκαιρίες που δίνει σε όλους τους παίκτες.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Μπάρκας μίλησε για:

-το ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό: «Δεν παίξαμε πολύ καλά. Ήμασταν, όμως, συγκεντρωμένοι στο στόχο. Ξέραμε ότι η αναμέτρηση είναι διπλή, ότι υπάρχει η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε στην πρόκριση».

-τη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας του τόνισε: «Νιώθω πιο σίγουρος πλέον. Δουλεύουμε πολύ καλά στον αμυντικό τομέα, γιατί είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό το κομμάτι της δουλειάς. Έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Όλοι νιώθουμε σίγουροι, ακόμη και οι πιο μικροί σε ηλικία».

-το σύστημα που τον κάνει να νιώθει πιο ασφαλής: «Δεν στέκομαι στο σύστημα που ακολουθούμε στο παιχνίδι. Νιώθω καλά όταν η ομάδα είναι συμπαγής και συγκεντρωμένη στο στόχο. Νιώθω σιγουριά από τις προπονήσεις ακόμη, γιατί από εκεί καταλαβαίνω, αν είμαστε καλά ως ομάδα».

-τη βελτίωση της ΑΕΚ στις στημένες φάσεις: «Είναι θέμα συγκέντρωσης, όχι τακτικής. Ο κύριος Καρέρα έχει φέρει αλλαγή σε αυτό το θέμα κι εκεί οφείλεται η βελτίωσή μας».

-τις αλλαγές που έφερε ο Καρέρα στην ΑΕΚ: «Ξέρει ακριβώς τι θέλει από εμάς και το ζητάει. Έχει σφίξει τα λουριά. Θέλει 100% συγκέντρωση. Επίσης, κανείς δεν αισθάνεται ότι είναι βασικός. Δίνει ευκαιρίες ακόμη και στους νέους. Όλα αυτά μας έχουν βοηθήσει να πάρουμε και καλύτερα αποτελέσματα».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.