«Αυτά θέλω από τους παίκτες μου»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Ο Μάσιμο Καρέρα μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από τα Σπάτα, για την ΑΕΚ που έχει στο μυαλό του, για το τι έχει δει και τι θέλει να βγάλει η ομάδα στο γήπεδο. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το πώς κύλησε η πρώτη εβδομάδα και πώς είδε τους παίκτες του;

«Πήγε πολύ καλά. Οι παίκτες πήγαν πολύ καλά πιστεύω στα θέλω μου. Κάναμε πολλή καλή δουλειά. Σήμερα θα κάνουμε κάτι περισσότερο, στην τελευταία προπόνηση. Αν και δεν είναι πολύ εύκολο γιατί δεν ξέρουμε πώς ακριβώς θα παίξει η Ξάνθη».

Πού έχει σταθεί στις πρώτες προπονήσεις;

«Προσπάθησα να καταλάβω τι πρέπει να περιμένω από τους παίκτες. Κάθε ματς είναι τελικό και πρέπει οι παίκτες μέχρι το 95’ να δίνουν τα πάντα».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας;

«Δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα για αρχή. Είναι μία ομάδα η οποία πρέπει να βρει το ρυθμό της και μία συνέχεια στα αποτελέσματα. Πρέπει οι παίκτες να καταλάβουν ότι παίζουν στην ΑΕΚ. Ότι είναι στην ΑΕΚ. Δεν θα κερδίζουμε όμως μόνο με το όνομά μας. Θέλουμε πολλά πράγματα στο γήπεδο να βγάλουμε. Θέλω προσωπικότητα, κουράγιο και να παλεύουν».

Για την άμυνα κι αν έχει εντοπίσει πρόβλημα;

«Συνήθως οι ομάδες που παίρνουν πρωταθλήματα έχουν την καλύτερη άμυνα. Το σημαντικότερο είναι να μη δεχόμαστε γκολ. Σε κάθε περίπτωση θα λήξει το ματς 0-0. Έχουμε ποιότητα μπροστά και μπορούμε να σκοράρουμε».

Τι του έκανε θετική εντύπωση στο ματς με τον Πανιώνιο;

«Η νίκη. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη. Αν και είχαμε πολλές επικίνδυνες φάσεις στην αρχή, όπου θα μπορούσαμε να είχαμε δεχθεί γκολ. Γι’ αυτό θέλει περισσότερη ισορροπία. Να εχουμε κοντά τις γραμμές. Να κάνουμε επίθεση 11 και να αμυνόμαστε 11».

Σε ποιο επίπεδο τακτικής είναι η ΑΕΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Για το ελληνικό πρωτάθλημα δεν το γνωρίζω. Για την ΑΕΚ πρέπει να δουλέψουμε. Πάντα υπάρχει δουλειά. Η δουλειά μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι. Υπάρχει πάντα περιθώριο».

Για το ματς με την Ξάνθη κι αν πρέπει να περιμένουμε να δούμε κάτι διαφορετικό;

«Προσπάθησα κάποιες ιδέες να περάσω, αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει».

Για την Ξάνθη και την καλή της αμυντική λειτουργία;

«Δεν μπορώ να πω! Είναι αντίπαλος… (σ.σ. γέλια). Ειδαμε τους αγώνες και η δουλειά μας είναι να βρούμε το ευαίσθητο σημείο τους και να εκμεταλλευτούμε το κάθε λάθος τους».

Για την αμυντική λειτουργία που δούλευε με τον Κόντε;

«Ο στόχος είναι να δεχόμαστε λιγότερα γκολ. Είτε είμαστε 3 ή 4 ή 5 στην άμυνα, ο στόχος είναι να μη δεχόμαστε γκολ. Και η άμυνα δεν αφορά μόνο τους αμυντικούς, αλλά και τους κεντρικούς και τους επιθετικούς».

Για τον Ίλια Ίβιτς κι αν μίλησε με κάποιον άλλο για να μάθει πράγματα με την ΑΕΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Εχω μιλήσει με τον Ίλια. Ξέρει πολύ καλά Ιταλικά. Καλύφθηκα από τον Ίλια».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.