"Στην ΑΕΚ νιώθεις περισσότερο ποδοσφαιριστής"

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019

Για τις πρώτες του εντυπώσεις μίλησε ο Παουλίνιο που αναφέρθηκε και στους στόχους της ΑΕΚ. «Εχω θετικές εντυπώσεις. Η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος, παλεύει για διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχα συνηθίσει στην Πορτογαλία. Η ΑΕΚ θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα και προσφέρει εξαιρετικές εργασίας στους παίκτες. Ο καθένας εδώ αισθάνεται περισσότερο ποδοσφαιριστής. Από την πρώτη στιγμή μου εδώ, ένιωσα έτσι» τόνισε ο Πορτογάλος αμυντικός.

Οσον αφορά την προσαρμογή του στη χώρα μας, δεν θα μπορούσε να έχει παράπονα, αφού στο ρόστερ και στο επιτελείο της Ενωσης βρίσκονται συνολικά πάνω από 10 Πορτογάλοι. «Ηταν εύκολο. Είναι ο Σιμόες, με τον οποίο έχουμε υπάρξει ξανά συμπαίκτες, όπως και ο Λόπες. Οι Ζεράλντες, Σιμάο και Ολιβέιρα ήρθαν επίσης στην ομάδα. Η προσαρμογή ήταν εύκολη αφού και ο προπονητής είναι Πορτογάλος. Δεν έχω διακρίνει μεγάλες διαφορές. Αισθάνομαι ότι προσαρμόζομαι καλά στη χώρα και στην ομάδα».

Ο Παουλίνιο σχολίασε επίσης τη σημασία της παρουσίας του Μιγκέλ Καρντόσο στο τιμόνι του club. «Ηταν αυτός που με έπεισε να πάω στην ΑΕΚ. Γνώριζα ότι  το όνομά μου συζητιέται αλλά ο Καρντόσο με ήθελε. Αυτό ήταν σημαντικό, το σκέφτηκα για λίγο και ήρθα στην ΑΕΚ».

Για το αν νιώθει ότι ήταν η σωστή στιγμή να παίξει εκτός Πορτογαλίας ανέφερε: "Νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή. Έπαιξε στην Πορτογαλία για πολλά χρόνια και τώρα είμαι 28. Πριν είχα προσδοκίες να παίξω σε ένα μεγάλο κλαμπ στην Πορτογαλία αλλά αυτό δεν συνέβη για διάφορους λόγου. Στην Μπράγκα τα πράγματα ξεκίνησαν αλλά μετά την αποχώρηση του Σιμάο η κατάσταση έγινε περίπλοκη. Είχα στο μυαλό μου λοιπόν να φύγω από την Πορτογαλία ώστε να παλέψω για διαφορετικά πράγματα. Νομίζω ότι η εμπειρία μου στην Μπράγκα με έκανε πολύ πιο έτοιμο να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο κλαμπ".

Για το πόσο σημαντικό είναι να έχει συμπαίκτες Πορτογάλους τόνισε: "Βοηθάει πολύ. Κάνουμεταπάνταμαζί. Πάμεακόμακαιγιαδείπνο. Οι γυναίκες μας κάνουν παρέα. Η προσαρμογή γίνεται ευκολότερη και δημιουργείται μια καλή παρέα. Βέβαια είναι πάντα δύσκολο να είσαι μακριά από την οικογένεια σου αλλά είναι μέρος της δουλειάς. Μια μέρα έπρεπε να συμβεί. Το ποδόσφαιρο τελειώνει γρήγορα και πρέπει να κάνουν το καλύτερο που μπορούμε".

Για το αν ανυπομονεί να παίξει επίσημο ματς ανέφερε: "Ναι πλησιάζει η στιγμή. Σήμερα έχουμε φιλικό και στις 8 Αυγούστου παίζουμε για το EuropaLeague. Πάντα υπάρχει ένα μικρό άγχος".

Όσο για το τι θέλει να πετύχει με την ΑΕΚ τόνισε: "Πρώτα θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να εκπληρώσω κάθε αποστολή που θα μου αναταθεί. Προσωπικά θέλω να παίξω όσο περισσότερα παιχνίδια γίνεται και να περάσω καλά στην Ελλάδα. Θέλωναπάωβήμαβήμα. ΣκέφτομαιτηνΑΕΚκαιτοEuropa. Θέλουμεναμπούμεστουςομίλους. Αυτόςείναιτώραομεγάλοςστόχοςκαιμετάβλέπουμε. Η ΑΕΚ είναι μια διεκδικήτρια του τίτλου".

Σε ερώτηση για την παρουσία πολλών Πορτογάλων στην Ελλάδα και αν αποτελεί απόδειξη ότι παίκτες και προπονητές από την Πορτογαλία είναι πολύ καλοί ανέφερε: "Ναι το έχω νιώσει από την πρώτη στιγμή αυτό εδώ. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους ξένους παίκτες. ΣτηνΠορτογαλίαδενμαςεκτιμούντόσο. Είναισίγουραδιαφορετικά. Παίξει βέβαια ρόλο και το ότι το κλαμπ είναι μεγάλο, κάνει τεράστια διαφορά".

Για τον Μιγκέλ Καρντόσο ανέφερε: "Αν ένας προπονητής δεν σε πιστεύει δεν θα μπορέσεις ποτέ να δείξεις της δυνατότητες σου. Δεν είχα δουλέψει ποτέ με τον Μιγκέλ Καρντόσο όμως από τη στιγμή που με ήθελε στην ΑΕΚ σημαίνει ότι γνωρίζει και εκτιμά τη δουλειά μου. Είμαι 28 και ποτέ δεν χρειάστηκα έναν μάνατζερ να με πάει σε κάποια ομάδα, πάντα τα κλαμπ με ήθελαν και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να το νιώθεις αυτό. Ο Καρντόσο είναι ένας προπονητής που του αρέσει η κατοχή όπως έδειξε και στην Ρίο Άβε. Νομίζω ότι είναι ιδανικός προπονητής για μεγάλα κλαμπ. Βάζει την ομάδα του να παίξει ποδόσφαιρο και στην ΑΕΚ προσαρμοζόμαστε καλά στις ιδέες και κάνουμε αυτό που ζητάει. Προς το παρόν τα πράγματα πάνε καλά".

Τέλος σε ερώτηση για το αν η μεταγραφή του στην ΑΕΚ τον φέρνει πιο κοντά στην εθνική ανέφερε: "Στις μέρες μας έχουμε πολλά ποιοτικά δεξιά μπακ που παίζουν σε μεγάλες ομάδες. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι απίθανο αλλά ξέρω ότι να παίξω στην εθνική είναι πολύ δύσκολο. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει βέβαια και πάντα έχω μια μικρή ελπίδα".  

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.