"Λειτουργεί υπέρ μας ο χρόνος"

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Η ΑΕΚ έχει αρκετό δρόμο μπροστά της και ο Τραϊανός Δέλλας το βλέπει, υπογραμμίζοντας στις δηλώσεις του μετά το ματς με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ πως ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της ομάδας. 

Αρχικά ο Δέλλας είπε στον ΟΤΕ TV:

«Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν καλά κλεισμένος πίσω, εμείς είχαμε ένα θέμα στην ταχύτητα με την οποία κυκλοφορούσαμε την μπάλα, έπρεπε να ήμασταν πιο γρήγοροι. Κάποιες φορές το καταφέραμε, κάποιες όχι. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια, ας μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας».

Για τη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα κι αν είδε βελτίωση: «Νομίζω ειδικά στο δεύτερο είχαμε κάποια θέματα στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά με 1-2 προπονήσεις δεν διορθώνονται τα πράγματα. Θέλει δουλειά σε πολλά επίπεδα, έχουμε έναν μήνα μπροστά μας για να τα διορθώσουμε».

Για τους νέους παίκτες που αφομοιώνουν όσα ζητάει: «Σιγά σιγά καταλαβαίνουν κι εκείνοι τον τρόπο παιχνιδιού, τη φιλοσοφία του προπονητή. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας».

Στην πορεία ο Δέλλας είπε στους δημοσιογράφους: 

«Νομίζω είχαμε να αντιμετωπίσουμε άλλο στυλ ομάδας. Θα το βρούμε μπροστά μας και στο πρωτάθλημα. Μία ομάδα που κλείνει τους χώρους. Έπρεπε να είμαστε πιο γρήγορη σε κυκλοφορία, να μεταφέρουμε τη μπάλα από τα μία πλευρά του γηπέδου στην άλλα. Όμως τα παιδιά προσπάθησαν πάνω στο πλάνο της κατοχής αλλά ήταν αργά. Για αυτό και είναι προετοιμασία. Γι’ αυτό κάνουμε τα φιλικά. Βλέπουμε πράγματα και τα βελτιώνουμε».

Για τα «παντρέματα» σε δυάδες: «Στα τρία πρώτα φιλικά ήθελα να δω ζευγάρια, να βάλω ποδοσφαιριστές και να μάθει ο ένας τον άλλον. Τα νέα παιδιά να μάθουν τους νέους συμπαίκτες και το αντίστροφο. Στο επόμενο δυνατό παιχνίδι, με την Ανόρθωση θα μας αναδείξει κάποιες αδυναμίες. Γι’ αυτό όμως γίνονται τα φιλικά».

Για τον Βάργκας και τη μη συμμετοχή του: «Ο Βάργκας έχει ένα χτύπημα στην περόνη, από το προηγούμενο ματς. Προληπτικά έμεινε και αυτός εκτός, όπως κι ο Κορδέρο και ο Σοϊλέδης. Προτιμότερο να χάσει 1-2 προπονήσεις, από το να χάσει 1-2 μήνες».

Για το γεγονός ότι δεν φτάνει η ομάδα εύκολα στο γκολ, παρά τη δουλειά που γίνεται: «Κάναμε ευκαιρίες. Το γκολ δεν με φοβίζει. Έχει την μπάλα η ομάδα, έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει γκολ. Το γκολ θα έρθει.

Για τον Φαγιέ: «Από την στιγμή που είναι ο Φαγιέ στην ομάδα, μπορεί να βοηθήσει. Προσπαθεί να ανταποκριθεί, όπως και όλοι».

Για το φιλικό με την Ανόρθωση: « Νομίζω ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα. Θέλω να έχω όσο περισσότερες επιλογές που να ξέρω τι μπορούν να κάνουν. Σίγουρα είναι πάντως ένα φιλικό που θα μας δείξει πολλά πράγματα».

Για τον Γροντή: «Ο Γροντής έχει στοιχεία που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Όποιος μπορεί να ανταπεξέλθει, είναι εδώ. Τα παιδιά προσπαθούν πολύ. Όμως είναι νωρίς για συμπεράσματα και παίκτες».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.