«Η σοβαρή ΑΕΚ, δεν θα έχει πρόβλημα»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

Ο Δημήτρης Ανάκογλου μίλησε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την προετοιμασία της ΑΕΚ στο Πήλιο και τόνισε ότι η Ένωση έχει όλα τα… φόντα για να ανέβει άνετα στην Super League.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Ανάκογλου μίλησε για:

-τις προκλήσεις της ερχόμενης χρονιάς:«Φέτος μεγαλύτερος ανταγωνισμός, άλλες οι απαιτήσεις... Πέρσι ήταν μία δύσκολη χρονιά για μας, για τον κόσμο και για όσους ήταν στην ομάδα. Φέτος είναι μία άλλη χρονιά γιατί έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο να πάμε την ομάδα εκεί που πρέπει. Ο ανταγωνισμός, με την καλή έννοια, μπορεί να βοηθήσει τους πάντες και πάντα είναι καλός».

-το τι κρατά από την περασμένη σεζόν: «Κρατάμε το γεγονός ότι όλοι θέλουν να κερδίσουν με κάθε τρόπο μία ομάδα σαν την ΑΕΚ και κανένας δεν πρόκειται να μας χαριστεί σε κανένα παιχνίδι».

-το τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ στη Football League: «Αν είμαστε σοβαροί δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε. Είναι μία κατηγορία που είναι δύσκολη. Εγώ πιστεύω ότι είναι πιο δύσκολη από την Super League γιατί είναι πιο δυνατή και τα παιχνίδια κρίνονται στο γκολ. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα στην κατηγορία και μετά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα».

-το τι περιμένει από τον εαυτό του: «Προσπαθώ να γίνομαι όλο και καλύτερος. Αλλά όλοι οι παίκτες γίνονται καλύτεροι μέσα από το σύνολο και όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα. Από την προετοιμασία όλοι κάνουμε το καλύτερο και από εκεί και πέρα αν η ομάδα πάει καλά, όλοι θα βοηθηθούμε από εκεί».

-το αν η ΑΕΚ θα παίζει ακόμη πιο επιθετικά: «Η φιλοσοφία ήταν παρόμοια και πέρσι. Να έχουμε πρωτοβουλία και να δημιουργούμε εμείς καταστάσεις για γκολ. Πιστεύω ότι έχουμε πάρει αρκετούς και καλούς παίκτες ποιοτικά. Είναι εφικτό και θα δουλέψουμε για να το πετύχουμε. Υπάρχει ο ίδιος στόχος, αλλά αυτή τη στιγμή έχει μεγαλύτερη σημασία το αποτέλεσμα. Θα θέλαμε να παίρνουμε το αποτέλεσμα με καλό ποδόσφαιρο, αλλά αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα από τα δύο, τότε θα διαλέγαμε σίγουρα το αποτέλεσμα».

-τις δυσκολίες απόκτησης συνοχής με τόσα νέα πρόσωπα: «Είμαστε μία καινούργια ομάδα αλλά το κλίμα είναι πολύ καλό, όλοι δουλεύουμε σε επαγγελματικό επίπεδο και είναι θέμα χρόνου μέχρι να δεθούμε και να κάνουμε μία καλή ομάδα».

-τη θέση που θα προτιμούσε να παίζει: «Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές αυτό. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Καλύτερα όμως για μένα είναι να παίζω ως δεύτερο αμυντικό χαφ γιατί έτσι θα έχω περισσότερο χώρο, ειδικά σε αυτή την κατηγορία, γιατί έτσι θα παίρνω περισσότερες φορές τη μπάλα στα πόδια μου».

-την πρόκληση του Κυπέλλου: «Πρωταρχικός στόχος είναι να ανέβουμε κατηγορία. Το Κύπελλο βέβαια είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει. Θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε τα πρώτα παιχνίδια, που είναι διπλά και από εκεί και πέρα, νομίζω πως αν κάνουμε μία καλή ομάδα, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».  

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.