«Προτεραιότητά μου η ΑΕΚ»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013

Στην ΑΕΚ, όπως λέει κι ο ίδιος, βρήκε τον εαυτό του.

Ο Παύλος Μηρόπουλος εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της Ενωσης και μετά το τέλος του πρωταθλήματος, ενώ δεν δίστασε να πει ότι ο Γιώργος Καραγεωργίου ήταν το 80% που ο Παναιτωλικός δεν ήταν σε θέση πλέι οφ.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον «Δυτικά 96.1»:

Για την αγωνιστική του παρουσία που κερδίζει εγκωμιαστικά σχόλια:

«Στην ΑΕΚ βρήκα τον εαυτό μου. Βρήκα έναν πολύ καλό προπονητή και πολλούς συμπαίκτες που με στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Αυτό που με ένοιαζε ήταν να καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα να βρεθεί στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Τα σχόλια και τα δημοσιεύματα με κολακεύουν. Είναι κάτι που δείχνει ότι ανταμείβεται η δουλειά μου, αλλά πιο πολύ με ενδιαφέρει που η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά στη σωτηρία».

Για το παιχνίδι της Δευτέρας με τον ΠΑΣ:

«Τα Γιάννενα είναι μια ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Είναι μια ομάδα που διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, ειδικά από τη μέση και μπροστά και με τη φετινή της πορεία μπορεί να γράψει ιστορία μπαίνοντας στα Play-off. Εμείς έχουμε συνεχόμενα ματς που κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα και πάμε εκεί να σφραγίσουμε την παραμονή μας».

Τι ήταν εκείνο που τον ανανέωσε και τον έφερε σε αυτό το επίπεδο:

«Όταν παίζεις σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, γιατί, κακά τα ψέματα, παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχει η ΑΕΚ, είναι μεγάλη ομάδα. Το καταλάβαμε και στη Λειβαδιά που ο κόσμος ήρθε και ήταν στις οικοδομές και στις πολυκατοικίες. Όταν βλέπεις αυτόν τον υπέροχο κόσμο, από μόνος σου θέλεις να δώσεις πράγματα παραπάνω. Όταν φεύγεις από τη Β' Εθνική, που για μένα είναι πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, στο οποίο δεν μπορείς να βγάλεις αυτά που πραγματικά μπορείς μετά από το διαπληκτισμό που είχα με τον κ. Καραγεωργίου και ψυχολογικά με είχε πάει πολύ πίσω, με το που χώρισα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο βρήκα τον εαυτό μου και τα πατήματά μου πάλι».

Για την παραμονή του στην Ένωση:

«Ίσως είναι νωρίς να μιλάμε γι' αυτό το θέμα, αλλά είναι θέμα για το οποίο και οι διοικούντες την ΑΕΚ μου έχουν εκφράσει την επιθυμία να παραμείνω στην ομάδα, κάτι που φυσικά είναι και δική μου επιθυμία».

Αν η ΑΕΚ μπορεί να καλύψει τη ρήτρα που υπάρχει:

«Ο τρόπος που με έχει παραχωρήσει ο Παναιτωλικός δανεικό και η ρήτρα που υπάρχει για τα δεδομένα της εποχής είναι υψηλή. Νομίζω το γνωρίζουν και οι δύο διοικήσεις. Είναι δύσκολο για την ΑΕΚ να κάνει τη μεταγραφή με αυτούς τους όρους, αν δεν βρεθεί κάποιος νέος επενδυτής να μπει στην ομάδα. Από προηγούμενες συζητήσεις που έκανα, πιστεύω ότι και οι άνθρωποι του Παναιτωλικού νοιάζονται για το τι επιθυμεί ο ποδοσφαιριστής. Νομίζω ότι και η δική μου επιθυμία θα μετρήσει πάρα πολύ στον κ. Κωστούλα».

Αν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες.

«Αυτά τα χειρίζεται ο εκπρόσωπός μου. Κάθε χρόνο για πολλούς ποδοσφαιριστές υπάρχουν δημοσιεύματα. Δεν θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένες καταστάσεις, γιατί πάνω απ' όλα προέχει η ηρεμία της ΑΕΚ και πως θα σωθεί. Το μόνο που θέλω να πω στον κόσμο της ΑΕΚ, είναι ότι προτεραιότητα για μένα αποτελεί η ΑΕΚ».

Για τις πληροφορίες ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ ή από ομάδες της Ιταλίας:

«Αυτά τα βλέπω μόνο από δημοσιεύματα. Για κάτι συγκεκριμένο δεν έχω ενημερωθεί από τον εκπρόσωπό μου».

Αν παρακολουθεί την πορεία του Παναιτωλικού:

«Όταν είχα φύγει έκανα κάποιες δηλώσεις ότι είναι δύσκολο ν' ανέβει. Μόλις έφυγε ο κ. Καραγεωργίου τα πράγματα άλλαξαν με τον καινούργιο προπονητή. Έχει αλλάξει εκατό τοις εκατό πρόσωπο. Ο κ. Καραγεωργίου ήταν το 80% που η ομάδα δεν βρίσκονταν ούτε στις θέσεις των Play-off. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μόλις ήρθε ένας άνθρωπος και αναφέρομαι στον κ. Χάβο, που του αρέσει να δουλεύει, που σαν άνθρωπος και χαρακτήρας είναι εξαιρετικός απέναντι στα παιδιά, ο Παναιτωλικός άλλαξε πρόσωπο. Πίστεψα στην ομάδα, στην οποία κάποια στιγμή της καριέρας μου ήθελα να επιστέψω. Γιατί είναι μια ομάδα που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Τον συγκεκριμένο Παναιτωλικό που βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια, εγώ τον κρίνω σαν ακλόνητο φαβορί, αν συνεχίσει με την απόδοση που έχει».

Αν θα αλλάξει άποψη στην περίπτωση που ο Παναιτωλικός ανέβει στη Super League:

«Ο καθένας στη θέση μου θα κοίταζε να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Όχι ότι ο Παναιτωλικός δεν είναι ομάδα που πληροί αυτά που θέλω, αλλά αυτή τη στιγμή, όλοι καταλαβαίνουν νομίζω, ότι πρέπει να κοιτάξω κάτι παραπάνω. Όμως δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Αν μέχρι 30 Μαΐου που τελειώνει η συμφωνία με την ΑΕΚ και η ρήτρα που υπάρχει δεν καλυφθεί, από 1η Ιουνίου είναι παίκτης του Παναιτωλικού. Έχω συμβόλαιο μαζί του. Παρότι είναι δύσκολο, δεν το αποκλείω κιόλας».

Αν έχει μιλήσει με ανθρώπους του Παναιτωλικού.

«Είχα πάει να δω τα παιδιά στο ξενοδοχείο στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα που είχαν κερδίσει. Μίλησα με τον κ. Μπελεβώνη και τον κ. Χάβο. Μου ευχήθηκαν τα καλύτερα. Ευχήθηκα ν' ανέβει ο Παναιτωλικός στην Α' Εθνική. Είπαμε το λογικό, ότι όταν τελειώσουν όλα αυτά, να έχουμε ένα ραντεβού να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Ανάμεσα στις δύο διοικήσεις, απ' ότι γνωρίζω, έχουν γίνει κάποιες πρώτες κουβέντες, ώστε να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το θέμα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό, παρά μόνο ότι έγιναν οι πρώτες επαφές».

Στο τέλος αναφέρθηκε στον κόσμο της ομάδας του Αγρινίου:

«Να ευχηθώ στον Παναιτωλικό να ανέβει κατηγορία. Ένα γεγονός που με έκανε χαρούμενο ήταν η επιστροφή των Warriors στο γήπεδο, που από το πρώτο ματς έδειξαν πόσο σημαντικό είναι να βρίσκονται δίπλα στην ομάδα. Πιστεύω ότι με αυτόν τον κόσμο και με τη συγκεκριμένη διοίκηση, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ν' ανέβει στην Α' Εθνική».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.