«Ορκίστηκε στη μάνα του ο Κατίδης»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Μεγάλος σάλος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στην ΑΕΚ με τον ναζιστικό χαιρετισμό από τον Γιώργο Κατίδη, μετά το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Βέροια.

Ο άνθρωπος που του... κατέβασε το χέρι εκείνη την ώρα, ο Νίκο Κορομηλάς μίλησε για το συγκεκριμένο γεγονός τονίζοντας ότι μόλις ηρέμησαν τα πράγματα και συνειδητοποίησε ο 20χρονος τι έκανε του είπε ότι ορκίζεται στην μάνα του (!!!) ότι δεν κατάλαβε τι ήταν αυτός ο πανηγυρισμός και το έκανε χωρίς να γνωρίζει!!!

Αναλυτικά ο Νίκος Κορομηλάς είπε στην «Ώρα για Σπορ»: «Πήρα την απόφαση να μιλήσω για δύο λόγους. Πρώτον ως πατέρας βιολογικά δύο παιδιών και μεταφορικά όλων των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Ο δεύτερος είναι επειδή πρώτος πήγα να κατεβάσω το χέρι του Γιώργου, καθώς ξέρω καλά τι σημαίνει όλο αυτό. Και θέλω να μάθει ο κόσμος της ΑΕΚ την πραγματικότητα, το τι ακριβώς έγινε και όλη την αλήθεια. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μετά το γκολ του Κατίδη, έτρεξα πάνω του για να πανηγυρίσουμε ένα γκολ που σήμαινε πολλά για την ΑΕΚ φέτος.

Μόλις είδα την κίνηση με το υψωμένο χέρι, αμέσως έτρεξα να τον σταματήσω. Μπήκα μπροστά του για να τον σταματήσω και του φώναξα «τι κάνεις εκεί; Σταμάτα!». Εν συνέχεια του κατέβασα το χέρι και του λέω «μπες στο γήπεδο και βάλε την φανέλα σου». Έβλεπα έναν άνθρωπο εκτός εαυτού και κάποιος έπρεπε να κάνει κάτι, για αυτό και μπήκα μπροστά του. Ήταν σε αμόκ!

Μετά τις δηλώσεις του μπήκε στα αποδυτήρια και μετά από κάποια ώρα μείναμε οι δύο μας. Τον ρώτησα «Γιώργο κατάλαβες τι έκανες;» και μου απάντησε «σου ορκίζομαι στην μάνα μου να πεθάνει απόψε, δεν ήξερα τι σήμαινε αυτή η κίνηση! Τώρα μου είπαν τι ακριβώς σημαίνει και αν το ήξερα να είσαι σίγουρος δεν θα το έκανα ποτέ. Με ξέρεις καλά εσύ».

Εγώ του είπα αμέσως να μην ορκίζεσαι στην μάνα σου και ο ίδιος μου απάντησε χαρακτηριστικά «είναι ότι πιο ιερό έχω στην ζωή μου. Ότι έχω στην ζωή μου είναι αυτή». Εκεί κατάλαβα ότι έλεγε αλήθεια...»

Ο Νίκος Κορομηλάς, έχοντας εμπειρία 22 ετών από τα αποδυτήρια, λέει για τον χαρακτήρα του Γιώργου Κατίδη: «Τον Γιώργο τον ζω από πολύ κοντά, σχεδόν καθημερινά από τον Αύγουστο. Από το 1991 έχω ζήσει και έχω συνεργαστεί με εκατοντάδες ποδοσφαιριστές και διαφορετικούς χαρακτήρες στην ΑΕΚ. Ο καθένας από αυτούς μια ξεχωριστή ιστορία. Ο Γιώργος είναι ένα ευαίσθητο παιδί και ταυτόχρονα δυναμικός χαρακτήρας.

Έχει περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια, κάτι το οποίο τον έχει επηρεάσει. Πρωτοστατεί πάντα σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες και σε ότι έχει να κάνει κυρίως με μικρά παιδιά. Δείγμα της ευαισθησίας του χαρακτήρα του. Αυτό που τον παρασύρει κάποιες φορές είναι ο παρορμητισμός του, αλλά η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για ένα καλό παιδί. Με όλη την σημασία της φράσης καλό παιδί. Αντιδρά συνήθως όταν κάποιος προσπαθεί να του επιβληθεί με βίαιο – μεταφορικά – τρόπο και όταν βλέπει την πραγματική αδικία. Τέτοιου είδους παιδιά θέλουν μια διαφορετική διαχείριση από ανθρώπους που ξέρουν να τον συμβουλεύσουν σωστά και να τον προσεγγίσουν με τον ορθό τρόπο».

Για τις πολιτικές πεποιθήσεις του Κατίδη αναφέρει: «Ποτέ δεν είχε αναφέρει κάτι περί πολιτικών θεμάτων μέσα στην ομάδα, στην παρέα που κάναμε, πουθενά. Δείγμα της άγνοιας του για τα πολιτικά θέματα. Κάτι που με κάνει να πιστεύω ακόμη περισσότερο ότι δεν είχε σκοπιμότητα και δόλο στην κίνηση του στον πανηγυρισμό. Ο ίδιος άλλωστε χαρακτήρισε την κίνηση του βλακώδη και ζήτησε δημόσια συγνώμη από τον κόσμο και από την ΑΕΚ. Αν ήταν αυτά τα πιστεύω του και τα υποστήριζε, θα προσπαθούσε να υπερασπιστεί μετά από αυτό που έκανε. Αυτός αμέσως μετά δημόσια παραδέχθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτά που τον κατηγόρησαν».

Τέλος, υποστήριξε πως μόνο ο κόσμος της ΑΕΚ έχει δικαίωμα να τον κρίνει: «Ό,τι έγινε είναι θέμα της ΑΕΚ. Της οικογένειας της ΑΕΚ. Η διοίκηση θα αποφασίσει. Τον Γιώργο θα κρίνει αποκλειστικά ο κόσμος της. Μόνο αυτός έχει δικαίωμα. Δεν δεχόμαστε ως ΑΕΚτζήδες να μας κρίνει κάποιος εκτός της οικογένειας της ΑΕΚ. Ξαφνικά όλοι βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν την ΑΕΚ πισώπλατα και να φερθούν εντελώς υποκριτικά.

Και όλα αυτά για ένα παιδί 20 ετών. Ο Γιώργος ζήτησε δημόσια συγνώμη από όλους, όποιος μπορεί ας τον συγχωρέσει και ας του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Το τι βιώνει από το Σάββατο το βράδυ είναι ήδη η πιο σκληρή τιμωρία...» τόνισε χαρακτηριστικά.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.