«Ο Κατίδης ζει στον δικό του κόσμο»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ελλάδα Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Γνωστός για την αριστερές του απόψεις και την πολιτική του δράση ο Έβαλντ Λίνεν, μόνο απέναντι σε ναζιστικούς χαιρετισμούς θα μπορούσε να ήταν.

Εντούτοις, η έλλειψη πολιτικής γνώσης εκ μέρους του Γιώργου Κατίδη ήταν η αιτία που θέλησε να τον υπερασπιστεί αμέσως μετά το ατυχές συμβάν στην συνέντευξη Τύπου.

Ο Γερμανός προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στον Τύπο της πατρίδας του, ανέλυσε την ενέργεια του νεαρού σου, είπε για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής, ενώ έκανε μια αναφορά και στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Ο Γερμανός τεχνικός έκανε λόγο για γενικότερη προβληματική συμπεριφορά του 20χρονου μεσοεπιθετικού, αλλά τόνισε πως η χειρονομία του στο ματς της ΑΕΚ με τη Βέροια δεν είχε ιδεολογικό υπόβαθρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Ένας παίκτης της ομάδας σας, ο Γιώργος Κατίδης, έκανε μετά το γκολ που πέτυχε έναν ναζιστικό χαιρετισμό. Τι τον έπιασε;

«Δεν το είδα στην διάρκεια του αγώνα, ήταν εκτός του οπτικού μου πεδίου. Μου το είπε ένας συνεργάτης μου και ένιωσα αποτροπιασμό και σοκ. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως έκανε τέτοια βλακεία».

-Είχε αυτή η χειρονομία ένα ακροδεξιό υπόβαθρο;

«Τον υποστήριξα γιατί πιστεύω πως δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο. Βρίσκω αυτό που έγινε παρατραβηγμένο. Η ομάδα μας έχει αντιφασιστική ιδεολογία και ο κόσμος είναι πολύ ένθερμος σε αυτή τη στάση. Οι οργανωμένοι οπαδοί μας, η Original, έχουν εντελώς αντιφασιστική νοοτροπία, είναι μία στάση ζωής γι' αυτούς».

-Μήπως δεν το σκέφτηκε ο Κατίδης;

«Ο Γιώργος έχει κάνει ήδη πάρα πολλά λάθη, ζει εξ ολοκλήρου σε έναν δικό του κόσμο. Είχε δύσκολα παιδικά χρόνια. Ήδη είχε επιδείξει συμπεριφορά ασεβή και αλαζονική. Όμως τέτοιο πράγμα δεν είχε ξανασυμβεί. Αυτή η χειρονομία ήταν το αποκορύφωμα. Ήταν μία εντελώς ανόητη και ανώριμη πράξη. Και τώρα το πληρώνει ακριβά».

-Έχει η Ελλάδα πρόβλημα με την ακροδεξιά;

«Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα εδώ. Η ακροδεξιά πήρε πολλές ψήφους στις τελευταίες εκλογές. Η πολιτική έχει αποτύχει κι εδώ, όπως και παντού στην Ευρώπη. Όμως με το να πέφτει όλος ο κόσμος πάνω σε έναν νέο, χάνει την ουσία και προσπερνάει τα πραγματικά προβλήματα.

-Πώς αντιδράσατε μετά τον αγώνα;

«Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα αυτό ήταν σχεδόν το μοναδικό θέμα. Δεν φέρει η ΑΕΚ ευθύνη και δεν χάνει κάτι από ποδοσφαιρικής άποψης επειδή ένας παίκτης της μπορεί να έχει ακροδεξιές τάσεις ή να κάνει τέτοιες χειρονομίες. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

-Έχει μέλλον στην ΑΕΚ ο Κατίδης;

«Νομίζω πως το θέμα έκλεισε εδώ γι' αυτόν. Η τάση που υπάρχει είναι να τιμωρηθεί για κάποιες εβδομάδες και το καλοκαίρι πιθανότατα θα πρέπει να βρει νέα ομάδα».

-Ο παίκτης ήδη τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό από όλες τις εθνικές ομάδες. Θεωρείτε σωστό αυτό;

«Το παιδί έπρεπε να πάρει ένα καλό μάθημα, αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα είναι υπερβολικό. Σίγουρα η συμπεριφορά του ήταν μία προσβολή στα θύματα του εθνοσοσιαλισμού, αλλά νομίζω πως δεν το έκανε επίτηδες».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.